kohei (2010-09-30) Ocena: 6 To, czego można się spodziewać po welschrieslingu TBA. Miód, botrytis, trichloroeten; słodko jak diabli, kwasowo niezbyt. Dla miłośników gatunku. @[Magazyn Wino]
kohei (2010-09-30) Dopijam resztkę z podegustacyjnego szabru. Z kwasowością nie jest nawet tak źle, ale tri jeszcze więcej niż wczoraj. wino10224#20989
sstar (2010-09-30) Fotka do notki, nie odwrotnie. Co prawda miód włoski, nie austriacki, ale pasuje. Można zgadywać skąd pochodzi... miód oczywiście z fotki, choć importera wina też nie znamy;) wino10224#20991
mdcc (2010-10-01) Tak się spytam szyfrem: jaki numerek? wino10224#21010
peyotl (2010-10-02) Tak odpowiem bezprawnie, bo psikus korci: może szybki?? wino10224#21017
kohei (2010-10-02) Chyba 39. wino10224#21022
mdcc (2010-10-03) Ocena: 7 To tak na szybko dla peyotla: za dużo cukru w porównaniu do kwasu, nos czysto botryzowy - bez oksydacji jak w poprzednim winie ale i bez jakiejś różnorodności. szósta łamana przez siódemkę. Ale faktycznie takie ulepki trzeba lubić... poza tym może jeszcze wyjdzie na ludzi (ale za 20 lat) wino10224#21034
peyotl (2010-10-03) Dzięki, markizie. Coś mi się zdaje, że panel degustacyjny MW zaczyna powoli dostawać bzika... :-) wino10224#21044
sstar (2010-10-03) To efekt zaproszenia na panel MW dla bloggerów. Czasami portale społecznościowe mylą się z blogami, czasami nagrodzone w poprzedniej edycji blogi bywają zapominane, ale otwarcie się MW na internetową blogo(portalo)sferę chyba może byc pozytywnie odebrane. Szkoda, że bez prawa oceny (choć z prawem głosu), ale warto odnotować, że na corocznym podsumowaniu to prawo już jest. wino10224#21046