sstar (2010-10-20) Ocena: 6 Jak źle pachnie tak dobrze smakuje. Ale wiejsko/zwierzęce klimaty z czasem się wietrzą, zostają jakieś drewniane historie. W smaku wycofane, nie epatujące chilijskością. Nawet niezłe. Na pięć/sześć. Kiedyś należało do Basków (od Encierry), teraz do Francuzów, prawo globalizacji. Cena pewno większa, ktoś wie może? @La Passion du Vin
sstar (2010-10-20) W Chile lubią świętować, flagi wywieszać, patrioci. A do la Passion du Vin się załapałem, karty mi się zachciało (ale bez senatorskiego rabatu), ot takiej zwykłej z jakimś producentem. Musiałem dane sprzedać, cóż Tadeusz to piękne imię. wino10369#21671
mkonwicki (2010-10-21) Napisz proszę coś więcej o tym ciekawym endemicznym szczepie. ;) wino10369#21736
kohei (2010-10-21) Ocena: 6 Drobna uwaga - wszystkie dobre wina są niemieckie, a francuskie są niedobre. A że to raczej oceniłeś dobre, to jest niemieckie, a nie francuskie, jak napisałeś. No i jeśli francuskie, to Peralillo AOC, nie DO:) wino10369#21737
sstar (2010-10-21) Popłynąłem po całości;) Do Grande Reserve to wiadomo, że trzeba podchodzić z wielką rezerwą, pewno to typowy bordoszczak, no może carmenere dorzucili. A co do apelacji to nie wiem jaka, na etykiecie nie piszą, wpisałem więc lokalizację producenta, być może odległą od winnicy o dobrych kilka tysięcy. Przyjdzie czas to popoprawiam, a póki co niech cieszy oczy:) wino10369#21738
star (2013-01-08) Pisco, Lima. Paryż? Dakar? Raczej Chile. Szczęśliwiej Małysz niż Hołowczyc (pralinka) a Mały Dakar ciągle w Paryżu (pralinka) jak widać. wino10369#46245
star (2015-01-16) Z Santiago do Rosario, taki Dakar. Dziś Sonik broni złota, zaś Hołowczyc brązu (pralinka) wino10369#51919