star (2010-11-30) Ocena: 6 Fajne w smaku. Trzeba się przyzwyczaić do orzechowego utlenienia i pije się je z przyjemnością. Ciężko mi to przyszło, początki nie były łatwe. Gładkie i eleganckie w smaku. Bettanowi się podoba na 17/20. @Grains Nobles, degustation
mkonwicki (2010-12-01) Ooo... to by mi smakowalo. wino10658#23197
mm (2010-12-01) Ocena: 4 Pilem to w pazdzierniku w posiadlosci. Slabe 4. wino10658#23198
star (2010-12-01) A lubisz takie utlenione klimaty MM? Robi też inne, mniej utlenione, w stylu Porto, te bardziej Ci podchodzą? wino10658#23200
mm (2010-12-01) Pilem o niebo lepsze w Mas Baux. Sadzac po tym moge to lubic:-). W Sarda w zasadzie nic mi nie smakowalo. Czerwone jakies takie nowoczesne, grubo ciosane. To slodkie to kompletnie bez wyrazu bylo. Bylem swiezo po degustacji u Gaubyego, Sarda wypadl przy Nim slabiutko. wino10658#23201
star (2010-12-01) Próbowałem też kilka win Sarda Malet na degustacji. Nie wiem czy aż tak nowoczesne, porządne, ale bez większych uniesień. Jerome Malet raczej wie o co w winie chodzi. Stara się. W sumie żadnych wtop nie było. A Gauby'ego ceni. Więcej napiszę później. wino10658#23203
star (2010-12-01) Przytoczę może oryginalną notkę. Będzie chaos;) Utlenione, fuj! Redukcyjne. Polecają je z serami. W smaku jednak niezłe. Orzechowe takie, trochę przypalane jakieś takie, napisałem, że palone;) Ktoś przyrównywał je do muszkata, nie wiemm czemu:) Ocena mimo sarkania na aromaty, zdominowana jednak przez walory smakowe. Szóstka. Choć może się zasugerowałem i w ciemno dałbym piątkę? wino10658#23213