rurale (2010-12-03) Ocena: 5 Muszę posłużyć się terminem, zdecydowanie nadużywanym ostatnio. To wino lepiej pachnie niż smakuje. Nic na to nie poradzę. Pachnie śliwką, śliwkowym suszem i takimi tam. Ciemne jest. Potem tylko taka pustka zostaje. Nikomu niepotrzebna. Pewnie dlatego sugerują żeby schłodzić. Wtedy wszystko idzie łatwiej. Z pinotem to wino to niewiele ma wspólnego. Z diolinoir tym bardziej:) @Ronalp, Micromex, Winoszwajcarskie
star (2010-12-03) Cenę dopisałem mnożoną przez dwa (z grubsza!), bo mała to była flaszka. Wiem, że to wioska przy prezentach cenę pisać, ale jednak powaga portalu zobowiązuje, a danych o winach i notek, jak się okazuje ciągle to tu, to tam brakuje;)
Na deser notka importera:
Dôle de Sion Maître de Chais AOC. Wino czerwone wytrawne o rubinowej barwie, ze szczepów Pinot Noir, Gamay, Diolinoir i Syrah. Odznacza się bogatym i świeżym aromatem czerwonych owoców. Piękna struktura, na finiszu łagodne i pełne. Znakomite do czerwonego mięsa, potraw z grilla i drobiu. Najlepsze po 4-6 latach przechowywania. Widać, że aromat z grubsza się zgadza, ale smak się rozjechał. Może walnięta była flaszk? Lekko korkowa może?
wino10670#23253
rurale (2010-12-04) Nie, raczej nie. Krótkie po prostu, po chwili się kończy. Struktury nie ma. wino10670#23266