star (2011-02-05) Ocena: 8 Dla mnie to kolejny dowód na wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocy;)
1999 lepszy niż 2000, choć Arvaya 2000 nie piłem;)
1999 okazał się lekki i zwiewny, pięknie kwasowy, mimo solidnego ładunku cukru. Przepyszny tokaj zwieńczył udaną degustację w Bziku. Komu wino? @101win
rurale (2011-02-05) Ocena: 7 Gdyby tego ładunku było jednak odrobinę mniej to byłby dla mnie ideał. Ale tylko odrobinę. Bo tak w ogóle to naprawdę pycha. wino11074#25712
mdcc (2011-02-05) Ocena: 8 Doskonałe wino... Choć cukru faktycznie dużo to jednak lekkie i z nerwem. Duży plus za małe ilości botretyzu w nosie - dzięki temu wino zdawało mip się ciekawsze, pelniejsze... Wielowątkowe wino11074#25716
star (2011-02-05) Cenę poprawiam (192 przetrwało z furminta). Alkohol w normie? Napisz Wein/r coś więcej... o winie, o wrażeniu? wino11074#25725
mkonwicki (2011-02-06) Ocena: 7 Palce lizać. Początek kakao-herbata. Kakao? Skąd kakao w winie? Może mi się coś pokręciło, ale tak zapisałem. Wiadomo: kwas i cukier, dużo cukru, kwasu ile trzeba, czyste, "nieprzegrzybkowane". wino11074#25743