star (2011-02-28) Ocena: 6 Dobre, choć przysłodkawe jak na trocken. Ale wyraziste. Ciut siarki, choć słodki owoc egzotyczny/cytrusowy dominuje. Ta dojrzałość pewno przez rocznik. Ta odrobina słodyczy zbija nieco z pantałyku, myśłałem, że to siekiera będzie. Więcej kwasu i garbnika oczekiwałem. Taki rocznik. Szóstka z minusem.
Ryba taka sobie, do dorsza podobna, muli bardziej, niż wino;) Choć zła przecież nie jest. Dobrze, że nie poskąpiłem przypraw, równie egzotycznych:) @Moevenpick/Lakaaf
star (2011-02-28) Ale żeby z niej rybę roku robić to przesada. No ale oni wjedzą lepiej;) wino11199#26372
star (2011-02-28) Barramundi jaka jest każdy widzi, ale i tak Wiki Leaks lepiej;) Wino było eko, ryba podobno też. Choć przyznam, że przypadkiem grzebiąc w tilapiach, pangach po nią sięgnąłem. Kojarzyło mi się z barrakudą;) W oparach absurdu. Kminicie? wino11199#26373
star (2011-02-28) Usta raczej poziome, bardziej hedonistyczne, niż intelektualne. Pionu ust nie gwarantuję. Po gwarancję trzeba się wybrać do Rurale, wszak on go obiecywał przy podstawowym winie z tego samego rocznika. Może to dojrzalsze było? Do ojczyzny Rieslinga zapędzili się Wojtek i Tomek, sami poczytajcie. Wittmann to obok Kellera, to jeszcze niedawno wschodzące gwiazdy, dziś już chyba w Panteonie: Klaus Keller (producent roku 2000 według przewodnika „Gault-Millau”, najlepszy producent win białych w 2006 r. według Eichelmanna) i Philipp Wittmann („wschodząca gwiazda” 2001 r.) należą dziś do ścisłej czołówki winiarzy niemieckich. wino11199#26388
star (2011-02-28) U nas kiedyś wina Wittmana w podobnej cenie (no może ciut drożej) były dostępne w łódzkim Pinocie. Jak jest dzisiaj? Nie wiem, ale jak będę w Łodzi to sprawdzę. Może coś kupię. wino11199#26389