star (2011-03-17) Ocena: 7 Dobry kierunek. W stronę delikatności, mniejszego alkoholu. Niektórzy narzekali, że to soczek taki jest. Faktycznie garbnika nie za wiele i bardzo dobrze. Słodkawo/kwaskowe. Klasyczna Mozela (wg starej dobrej szkoły), a może Sara nawet;), przeniesiona do Słowacji przez guru winiarstwa Egona Müllera. Klawo jak cholera, no nie, Egon? No, na sześć/siedem. @Centrum Wina
peyotl (2011-03-17) Peyotl przy piątce to całkiem odleciał, składać z części go trzeba było, na terapię posyłać... wino11296#27061
mm (2011-03-17) Ocena: 5 Za malo rownowagi dla mnie, za slodko. wino11296#27071
mikpaw (2011-03-17) Ocena: 6 Drugie białe też charakterystyczne dla odmiany. Ładnie pachnie, dobrze smakuje. Może ciut za słodkie, ale ja nie narzekam. Może jeszcze się kiedyś skuszę, ale i tak wolę czeskie ;) 6+ wino11296#27111
albuquerque (2011-11-13) Ocena: 6 To wino jest doskonałym dowodem, że zarówno wyborne BMW jak i udane rieslingi mogą powstawać poza Niemcami:-) Podobał mi się ten klasyczny teutoński orzeźwiający balans pomiędzy słodkością a kwasowością, a także subtelna nafta wtopiona w limonki. Wino w sam raz na odpoczynek i refleksję po uśpieniu płaczącego niemowlaka:-) wino11296#35861
star (2011-11-15) O to gratulacje! A co do wina, to próbowałem je kilka razy i zawsze trzymało poziom. wino11296#35950