star (2011-06-04) Ocena: 5 Do truskawek niedobry, do salami już lepiej. Kwaśny, gorzki, prostacki. Już lepiej cavę kupić. @Lidl
mkonwicki (2011-06-04) No nie.... to już jakaś ekstrema jest. Wielowymiarowa. 80zł za wino z Lidla? Szampan? Taka etykieta? Brut Premier Cru Brut? wino11773#30057
star (2011-06-04) Z jedzeniem lepiej. Ale kwasu dużo, za dużo. Wędliny dobrze przyswaja. Na kontrze pięknie piszą o białych kwiatach i owocach wiosny (nie chodzi pewno o Juwenalia;-), może i coś w tym jest. Nagazowany był mocno, po nosie dawał, dwie linie bąbelków czasami, zgrabnie. Momentami gorzkość i sztuczność atakowała, ale w sumie do kotleta i zupy rybnej (dorsz poszedł z warzywami i przyprawa koperkowa do dorsza;-) też dobrze. Najgorzej solo i z truskawkami, pewno przez Escherichię Colli. Jak spytałem skąd pomidory, to pan w spożywczaku odpowiedział, że z Siechnic (mogłyby być jeszcze z Czerwonej Wody, lepsze takie;-) i że oni w tych Niemczech to za duże kawałki pewno bez gryzienia połykali i się od tego potruli, ot nieznajomość mikrobiologii. Mówią też (na mieście), że to od upraw eko, czy bio, bo one (te bakterie znaczy) takie trochę do (od?) d... wino11773#30064
mkonwicki (2011-06-04) Ja ostatnio kolekcjonuje usłyszane przypadkowo na ulicy fragmenty rozmów. Dzisiejszy fragment: "Chodź, skoczymy na bazarek, kupimy coś, warzywa... jakieś hiszpańskie ogórki, wiesz..." wino11773#30068