mdcc (2011-11-21) Ocena: 5 Pite do mięsa w Butchery & Wine. Nie znałem, Pan powiedział, że pół na pół marlot z Cabs'em to wziąłem. Nos był zachęcający, usta jednak słabiutkie.
Dopiero w domu doczytałem, że to w zasadzie merlot - teraz wszystko jasne. @Centrum Wina
star (2011-11-21) The future of Bordeaux is in brands. Oczywiście o ile nie ma się czegoś z pierwszej piątki. Oni z Haut Brion akurat mają, ale widać to im nie wystarcza;-) PS. Fotkę dorzucam, ale liczę na Twoją:-) wino12699#36167
star (2011-11-21) Nie wiem czy jest na fotce, bo te z lewej to roczniki 2004 i 2007, ale wstawiłem jako główną. Ceny dla obydwu 89zł, więc uzupełniam. Dopisałem też odmianę Cabernet Sauvignon, jako inną (niż Merlot;-). Coś jeszcze? wino12699#36182
mdcc (2011-11-21) Śladowe ilości CF. wino12699#36198
ducale (2011-11-21) Ocena: 4 Na Noble Night piłem to słodkie -chyba Monbazillac - słabe, nie wiem ile to kosztuje ale za znaczek HB pewnie dwa razy więcej niż normalne wino12699#36201
star (2011-11-21) Ale co Ducale? Że ulepek? Czy miałkie jakieś? To słodkie, Monbazillac znaczy, Amberwine się zowie, próbował Rurale: rurale (2008-12-27)
Lekki, przyjemny, słodki:) monbazijak. Do niebieskiego sera idealny (a mało mamy niebieskiego jedzenia:). Wino sygnowane nazwiskiem Clarenca Dillona, który dawno temu kupił Haut Brion.
Ale tamten wątek zdaje się zwekslował w kierunku filmów Woody'ego Allena:-) @Centrum Wina
wino12699#36203
star (2023-03-11) A propos Daniel Pawełek mąż Beaty z Vini e Affini (pralinka) wino12699#532273
star (2023-03-11) Temi byłeś w tych Kieliszkach ew. le Braci? Cyt. W 2015 r. powstał pierwszy w Polsce wine bar — Kieliszki na Próżnej z możliwością zamówienia wszystkich win z karty na kieliszki, których obecnie jest ponad 250, a w 2016 r. powstał kolejny — Kieliszki na Hożej.
Pod koniec 2019 r. w Centrum Praskim Koneser Daniel Pawełek otworzył kolejne miejsce dla wielbicieli ognia, sezonowanego i jakościowego mięsa – Koneser Grill.
W maju 2021 r. wraz z zakończeniem lockdownu, który okazał się najtrudniejszym czasem dla polskiej gastronomii w ostatnich dziesięcioleciach, otworzył włoską restaurację — Le Braci. wino12699#532274
temi (2023-03-12) Nigdy. Ani w Kieliszkach na Próżnej, ani w Kieliszkach na Hożej, choć do tego drugiego to chyba nawet chciałem wejść (czemu nie wszedłem - nie pamiętam). To chyba ma coś wspólnego z Vini e Affini. Podobnie jak nowo otwarte Grono na rogu Wilczej i Mokotowskiej, gdzie sama Szefowa urzęduje. wino12699#532275