cocor (2012-01-14) Ocena: 7 Kapitalne było Chateau Porto Carras 2002, dziś pewnie dałbym 7 :-) wino3005#37558
star (2012-01-14) Wydzieliłem notkę z cytowanego komentarza. O Porto Carras tyle wiadomo co tutaj napisali (ładne fotki!): Giannis Carras had the idea of reviving this area around 1960, deciding to utilize all the potential of the valuable dowry that nature had bestowed on the unique Slopes of Mt. Meliton.
The first vineyards and olive groves began to be planted at the beginning of 1965, while work also commenced then on the innovative tourism complex which is associated with the Domaine Porto Carras, creating a real revolution in the hotel and wine-making sector in Greece at that time.
Since the beginning of 2000 the entire complex has been in the hands of the Technical Olympic Group of Companies.
Białą wersję próbowali(śmy) w Bziku Kulinarnym. PS. Brakuje ceny i miejsca zakupu oraz odmian winogron, podrzuć Cocor o ile pamiętasz, szczepy (odmiany raczej) pewno bordoskie? wino12975#37559
cocor (2012-01-14) Producent pisze tak : "A wine made each year with artistry and expertise from the courtly Cabernet Sauvignon, the shy Cabernet Franc, the intractable Merlot and the ruby-red Limnio varieties". Cena ca 10E, bezcłówka na granicy grecko-macedońskiej A.D. 2008 wino12975#37563
cocor (2012-01-14) Aaa, na kontrze był jakiś certyfikat BIO, więcej grzechów nie pamiętam. wino12975#37564
star (2012-01-14) Ciekawa charakterystyka odmian (które dopisuję) - nieśmiały Cabernet Franc, a Merlot znaczy jaki? Niektórzy uważają, że mięczak z niego;-) Do mieszanki bordoskiej dodali endemiczne Limnio. Cenę uzupełniam. wino12975#37569