star (2012-07-15) Ocena: 6 Beczkowe wino pełną gębą. Pachnące wanilką i kokosem, ale także owocami. Kwasowość raczej niska, do jedzenia dobrze się je popijało. Niby nic wielkiego, ale cieszy. Lepsze niż czerwone Dao z tej serii. @Atlantika
star (2012-07-15) Dość świeże mimo beczki. O to walczył wszak winemaker, na głównej fotce. Na pewno nie mineralne, bo w mineralność on nie wierzy. Zawsze jak mu przynosili jakieś mineralne wino to okazywało się, że w procesie dojrzewania coś tam nie wyszło, nazwał to bodajże precoce maturation o ile mnie pamięć nie myli. Wierzy za to w kompost biodynamiczny, co więcej raz go nawet u Taylor'sa zastosował. Bez udziału księżyca i innych voodoo. Z wykształcenia chemik. Z zamiłowania i wykonywanego zawodu winemaker od 20 lat. A etykieta klasycznie minimalistyczna i nowoczesna raczej dość. wino13768#42527