star (2012-12-06) Ocena: 5 Gris jak to gris, wchodzi łatwo i przyjemnie. Jedzenie uzupełnia znakomicie. Nie ma co się rozpisywać pić trzeba i tyle. Siedzące obok dziewczyny zamawiają jedynie wodę, pewno w smaku zupełnie jak to gris. Lecą na konkurs. Na Azory. Czekoladową rzeźbę w kształcie drzewia z pawiem mają zamiar przygotować. Jedna praktykuje w Amber Room, druga w Mariocie. Ale nic dziwnego, bo ze szkoły gdzie uczył Sławek Chrzczonowicz, a z której wyszedł Andrzej Strzelczyk, który teraz naucza tam… nie sommelierstwa, a enologii jak się okazuje. Powodzenia! PS. Wino od tego producenta spodobało się kiedyś Ggregowi http://www.sstarwines.pl/sample.php?inc=note.php¬e=6536 ale to już z domaine, więc powaga. @Air France
star (2012-12-06) A słońce zachodziło właśnie za horyzont. wino14158#45651
star (2012-12-06) Ocena: 6 Za smaczność może nawet sześć? W końcu o to chodzi. Winny entuzjasta rozemocjonował się tak, że obwołał ich winnicą, a w zasadzie winiarnią roku nawet! wino14158#45652
star (2012-12-06) Wyróżnieniem Wine Enthusiast (kojarzę ich tylko po tym, że zwykle entuzjastycznie dają wyższe oceny niż Wine Spectator czy Wine Advocate, więc kojarzą mi się raczej z inflacją punktów Parkera niż z czymkolwiek innym) się u Gerarda Bertranda chwalą na stronie (pralinka) jak widać. wino14158#45660
star (2013-01-18) Andrzej Strzelczyk twarzą Żabki (pralinka) aż strach pocałować;-) wino14158#46422