sstar (2012-12-09) Ocena: 6 Świetne połączenie do flaków po francusku, a dokładniej to po normandzku. Myślałem, że Sauvignon (wziąłem go do ostryg, nie bardzo pasował) będzie lepiej pasował niż Gamay, a tu patrz pan niespodzianka. Delikatne i owocowe dokładnie tak jak piszą na etykiecie. Może jakiś lekki garbniczek się pojawiał w posmaku, ale szczerze mówiąc to nie odnotowałem. Smaczne winko. PS. Nie wiem jak smakuje włoska trippa, ale ta francuska nie ma się nijak do naszych flaków, delikatność i miękkość niesłychana, wprost w ustach się rozpływają. A w Stelli w weekend tłumy, trzeba czekać chwilę na stolik. @Stella, Paris
star (2012-12-09) Flaczki jakie są, każdy widzi. Pal licho inny sposób przyrządzenia, ale one dosłowie rozpuszczały się w ustach. Pycha! Trippę też bym pewno wchłonął. wino14171#45718
star (2012-12-09) Flaczki, flaczkami, ale karta win może kogoś zainteresuje? Klikając na zdjęcia w komentarzach powiększają się one do zacnych rozmiarów. Warto o tym pamiętać. wino14171#45719
star (2012-12-09) Etykiety zwyczajne, nikt viniferą już nie straszy, czyżby szczepione na amerykańskich podkładkach? Wcześniej Marrionnet chwalił się nieszczepionymi i tym się chlubił. Może poszedł na całość? wino14171#45720
star (2012-12-09) Samo wino smaczne i dość powiedziałbym nowoczesne. Bez kantów, bez smrodów. Pyszne w kontekście potrawy. Solo pewno nie nadzwyczajne, ale nie ma do czego się przyczepić. Tłok był. Pani od płaszczy miała sporo roboty, pan wskazujący miejsca także. Mimo, że sam byłem, to jednak miejsce mi znalazł, a nie kazał czekać po innych, w większych grupach. Szacun! @Stella, Paris
wino14171#45721
star (2012-12-09) Trippa alla Fiorentina (pralinka) w obiektywie, znaczy w ustach, Cerretalto. GP pisał o lampredotto a trippa tylko pojawiła się wino8474#11553 tam przelotem. Do trippy MM poleca (pralinka) Chianti Classico. Zaś juss zalewa robaka w klimacie death'owym wino7210#7619 trippa, czyli flaki ze świń(skiego trup(p)a).
wino14171#45732
star (2012-12-09) Andouillette to też flaczki, jakby ktoś pytał, we flaku. Chinon też może być, byle by byl w miarę dojrzały. Pinot chyba też zamiast Gamay się nada. Byle nie mocarny. wino14171#45736