sstar (2012-12-18) Ocena: 6 Roagna z 1982 trafiła się MM raz zepsuta, ale w podrasowanej wersji Crichet Paje pyszna na 7. Usta bardzo atrakcyjne, owocowe, pełne, potem jednak nie ma jakiejś końcówki. Wino smaczne i atrakcyjne. W porównaniu z mało atrakcyjnym Leoville Las Cases krótkie jednak i bez rdzenia. Smaczne. Nos smolisty. cenę kopiuję, choć 5E za 4cl z Enomatica, podobnie jak Ampuis Guigala 2002. @Grains Nobles, Enomatic, Paris
star (2012-12-20) Trochę danych:
Organic: Practicing
Vineyard: Asili in Barbaresco.
Orientation: South-southwest exposure.
Soil: Marl, calcareous soil.
Viticulture: Average age of vines is 50 years. Hand harvested in mid-October.
Vinification: The grapes are hand-picked; soft pressing with destemming. Fermentation in wood casks. Maceration for 70-90 days.
Aging: Four to six years in medium-sized French and Slavonian oak casks, then in bottle.
Ocena Wine Advocate:
The 2005 Barbaresco Asili is classic Asili, from the fragrant, open-knit bouquet, to the delicate red berry fruit to the silky, finessed tannins that grace the finish. This is a wonderfully sexy, graceful Barbaresco from Roagna that should drink well upon release. Given the wine's modest structure, I am not sure how much upside there is for significant evolution in the cellar, but the Asili is drinking very nicely now, and should continue to do so for at least the next decade or so. Anticipated maturity: 2015-2025. Rating: 93.
wino14202#45917
star (2012-12-20) Widać, że odczucia miałem dość podobne. Barbaresco na miękko, na przyjemnie, niekoniecznie do oczekiwań w nieskończoność, choć przypadek Crichet Paje pokazuje, że potrafią także zrobić wina długowieczne. wino14202#45918