temi (2014-01-25) Ocena: 5 Nieco słabsze niż w 2009. Trochę drewno za bardzo wybija. No i cena polska nieco gorsza (a kupowane w Vitkacu w promo). W sumie 5+. @Vinoteka13
temi (2014-01-25) W sumie nie rozumiem, bo to chyba bez beczki jest robione. Ale taką stęchliznę czuję ... wino14881#49501
star (2014-01-25) Inne Dolcetto widziałem dziś w Piotrze i Pawle, importerem Dolce Vita, producentem jest Borgogno, Fratelli. Także inne wina tego producenta. Z innej bajki Cascina Bruni Barolo, ale to już drożej. A od Dolce Vita Rosso i Nobile od Dei. wino14881#49502
star (2014-01-25) Świetne Dolcetto, nowoczesne i pyszne robi Voerzio, inne Dolcetto rejon_Dolcetto d'Alba zaś w Piotrze i Pawle z tego regionu, czyli Piemontu, mają Rivetto, ponoć import własny, tak się chwalą. wino14881#49503
temi (2014-12-02) Kolejna butelka. tym razem z wyprzedaży w Vitkacu za 46pln. Uczciwie ostrzegli, że wino płaskie się zrobiło i czas jego minął. Rzeczywiście. Pić się jeszcze da, ale po co? wino14881#51588
star (2014-12-02) A jak tam z drewnem i stęchlizną? Puściły już? wino14881#51590
temi (2014-12-02) Żeby chociaż stęchłe było ... ;-) Ono jest już po prostu out. Ja rozumiem, że Dolcetto to nie jest wino do starzenia, ale np. Dolcetto Dogliani z tego samego rocznika od Francesco Boschisa pite w zeszłym miesiącu było w znakomitej kondycji. wino14881#51591