star (2014-05-12) Ocena: 6 Herbaciane, w smaku i mam to w nosie;-) Mięsiwa się dopomina, solo nie urzeka. Niby słodkie, a gorzkie, kwasowość niezbyt wysoka, pije się niezbyt dobrze, oby do jutra! To nie jest pyszne i gładkie Voerzio, a 14,50% i siłowe takie, prawie jak Rurale opisał Barberę. Lekki brett, który się czyści. Taniczne i słodkawe, zobaczymy jutro. Długi posmak, garbnikowy. Poważna sprawa. Ocena 6-7. Inaczej mi się rocznik 2007 kojarzył. @WeinFinger
star (2014-05-14) Drugiego dnia do zrazów wołowych ujdzie, ale brak mu soczystości. Jest smoła, jest herbata. W smaku suche, garbnikowe, lekko słodkie, wrażenie nie osiągnięcia dojrzałości i zebrania winogron, gdy cukier był odpowiedni, co sugerować też może 14,50%, z którym jednak np. Voerzio nie miewał kłopotów. Lepiej chyba nie będzie, ocenę utrzymuję. wino15030#50354
star (2014-05-14) Moccaggatta to też winnica od Produttori del Barbaresco (pralinka) którzy świetne wina robią, a dostępne choćby w Almie... były, a może i nadal są, kto wie?
Barbaresco Bric Balin docg
Varietal: Nebbiolo
Area of production: town of Barbaresco
Vineyard: BRIC BALIN
(where the company is based)
Years of vineyard planting:
1957, 1968, 1972, 1985
Surface: 3.4 ha
Vines per hectare: 4,000
Type of soil: blue marlstone with
calcareous grits
Exposure: west
Altitude: from 250 to 300 m
Harvest: last 10 days of September
– first 10 days of October
Average production/hectare: 5-6 tons
Fermentation in temperature-controlled
stainless steel vats with yeasts selected
from Nebbiolo.
Ageing in French oak barriques for 18
months and bottle refining for at least
9 months.
Bottles produced: 16,000
wino15030#50360
star (2014-05-14) Winnica Moccagatta z ich www (pralinka) piękna! Parker dał 94PP (tannins a bit backward, cellaring will help), WS zaś 93. Szału nie ma! Z tym jednym stwierdzeniem Parkera o garbnikach chętnie się zgodzę!
#44 Wine Spectator Top 100 of 2011
Garnet red in color. The nose is fine, complex and fruity with sweet spices and vanilla. The flavor is dry, full-bodied, rich, warm, harmonic, and quite tannic with good persistence.
Critical Acclaim
"Superfresh and focused, delivering pure flavors of blackberry, black currant, violet and mineral, with a hint of tar. It's all backed by refined tannins and bright acidity, providing structure that should allow this to develop over the next 20 years. Best from 2014 through 2030. 1,916 cases made. "
94 Points Wine Spectator
"The 2007 Barbaresco Bric Balin is simply gorgeous. This is a decidedly fat, generous Bric Balin endowed with layers of red fruit, cinnamon, cloves and crushed flowers. The oak is very nicely balanced. In 2007 the Bric Balin possesses an unusual amount of depth and textural richness. The tannins are also a bit backward, suggesting the wine needs another 2-3 years to fully open up. This is an impressive effort from Moccagatta. Anticipated maturity: 2015-2027."
93 Points The Wine Advocate
"Good full red. Aromas of strawberry, mocha, caramel and smoky oak. Dense, ripe and sweet, with the lush texture to buffer its firm acid spine. Plenty of texture and sweetness here. I find these tannins to be plusher and riper than those of the 2006."
92 Points International Wine Cellar