Rivola Abadia Retuerta 2002 Castilla y Leon, Sardon de Duero VdT Hiszpania Tempranillo 60% Cabernet Sauvignon 40% Cena: 62 Alk: 13,00% Kolor: cz Nr 1557 www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami
|
Inne od Abadia Retuerta: Rivola 2007 Sardon de Duero Tem..
Rivola 2006 Sardon de Duero Tem..
Primicia 2004 Castilla y Leon, ..
Seleccion Especial 2004 Sardon ..
Pago Negralada 2003 Castilla y ..
Primicia 2002 Castilla y Leon, S..
Seleccion Especial 2000 Castill.. Cuvee Palomar 1999 Castilla y L.. Cuvee Palomar 1999 Castilla y L..
Cuvee Palomar 1999 Sardon de Du..
Cuvee Palomar 1998 Sardon de Du..
Pago Negrelada 1997 Castilla y ..
| sstar&let (2005-04-01) Ocena: 6 (2) klub Dom Wina, Vincent, likier z czarnej porzeczki - slodko, pieknie, drugi nos w kierunku skory, pasek zegarka, dluzsze niz poprzednie, agresywniejsze (po czosnku), nuty fijolka, nuty owocowe, nuty wedzone-oni wiecej wanilii, kokosa (dla mnie nie bardzo), czuc wiecej CS z pewnoscia, Parker 90pkt za ktorys rocznik, oni jasmin, paproc (szybciej), gozdziki (owszem), lukrecja (tempranillo), 60% francuskiej beczki sstar&let (2009-11-23) Ocena: 7 Wino to spodobało się także Mariuszowi Kapczyńskiemu, który opisując także inne wina tego producenta na swej stronie napisał o tej Rivoli tak: 60% tempranillo i 40% cabernet sauvignon. Wino dojrzewa w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu, posiada ładną strukturę aromatów, owocową, lekko palącą, z kakaowym tłem. W ustach owocowe, świeże i żywe, z przyjemnym smakiem czerwonych owoców – budowa może się spodobać. Świetny balans między ciałem a owocem. Dobrze sprawdzi się w eksperymentach w kuchni, w łączeniu z najrozmaitszymi potrawami. i dał cztery gwiazdki. wino1557#12530 |