star (2015-07-27) Ocena: 6 Lekkie, aczkolwiek nie wodniste, pachnące, świetne na bankiet czy taras;-) PS. Jak dla mnie lepszy wybór niż nazbyt poważne Bandol Pibarnona, co go piłem ostatnio, ale to może kwestia doboru jedzenia do obydwu. @Prefecture
star (2015-07-27) Świetne do wędlinki. wino15574#526894
star (2015-07-27) Sorbet z peche de vigne (ki czort? winogrona, czy brzoskwinie?) słaby był. Truskawkowy pycha! wino15574#526895
star (2015-07-27) Jeśli Lyon to tylko Gamay, stare krzaki, piasek i granit, zbiór wczesnym rankiem, fermentacja na zimno. Co do fotki, to nad brzegiem Rodanu siedziałem i patrzyłem na katedrę.
Ces cuvées sont issues de vignes de Gamay de 25 à 40 ans, plantées sur des sols sablo-granitiques exposés Est/Ouest. Vendangées tôt le matin afin de garder la fraicheur de la nuit, après un pressurage direct, le jus est conservé au froid pendant la fermentation pour extraire un maximum d’arômes.