star (2021-01-01) Ocena: 7 Oddzielna notka na nowy rok się należy jak nic. Wino kupione w Fatamorganie, restauracji na Księżym Młynie w Łodzi. Kilka innych też się trafiło, jak różowe Cinsault np. Wyprzedaż na koniec roku. Wziąłem cztery. Kupiliśmy też żarełko na wynos, też dwie stówki, został jeno Wellington na dziś. A szampan w idealnym momencie, delikatny, dojrzały, bogaty, na piekarnianą nutę, oby takich więcej w tym roku, czego sobie i wam serdecznie życzę. @Fatamorgana
star (2021-01-01) Widać, że u nas ewolucyjny portal darwina.pl (pralinka) posiada je w w swoim portfolio za 279 zeta, znaczy cena resto nie jest najgorsza, choć na wynos, takie czasy. Fotka z Zieleńca, z grudnia, jeszcze jak było można, oby słońce nam świeciło jak na fotce. wino16925#531121
star (2021-01-01) Zwie się The Cuvee to Riche Demi-Sec na ich stronie skąd info:
Launched in 2001, this cuvée does not only accompany desserts but it will rejoice the most demanding connoisseur's sweet tooth. Half-way between sec and demi-sec (dry and semi-dry), the cuvée Rich is distinguished by its perfect harmony due to a fine balance between sugar and natural acidity. The Cuvée is the result of the harmonious blend, in equal proportions, of the three Champagne grape varieties: pinot noir, pinot meunier and Chardonnay from 30 different crus. 25% reserve wines are used to produce this cuvée. The Cuvée Rich is kept in the cellar for a minimum of 4 years. Following disgorging, it is topped up by a dosage of 34g/l to enhance its sweet flavour.
- The Pinot Noir (bringing structure, body and power) is mainly produced from some of the best crus of the Montagne de Reims.
- The Pinot Meunier (ensuring freshness, roundness and fruitiness) is issued from several crus form the Vallée de la Marne and from the Epernay aerea.
- The Chardonnay (adding its aromatic complexity, finesse, elegance and lightness) comes from Epernay and some of the best crus of the Côte des Blancs.