sstar&let (2005-07-09) Ocena: 6 Ciekawostka wyczarowana przez holitę. Słonawe, trochę cukiernicze, też lukrecja może. Bardzo taniczne. Kończy się szybko, choć zostaje posmak pylastych, suchych i gorzkawych nieco tanin. Zamyka się. Niezłe choć proste nieco beczkowe wino. Wino dojrzewało 9 miesięcy w beczce (z Allier, Nevers oraz Missouri - bagatela 1000 Euro za beczkę). Dobrze ocenione - 94 punkty u Penina. Pochodzi z Bierzo Alto, Vieilles Vignes czyli Cepas Viejas. Bardzo smakowało koleżance ... ale czyjej? Cena nabycia w słonecznej Espanii to 12E.
sstar&let (2008-11-25) Właśnie ten rocznik tego wina zaserwował (pośród innych dziwów) Wojtek Bońkowski na szkoleniu Collegium Vini. Jak można przeczytać z czasem wino łagodnieje pokazując elegancję i klasę. wino1762#1470
star (2013-10-23) Wina Taresa w Polsce - La Cantina (pralinka) w Katowicach i Winnice Świata w Łodzi. wino1762#48819