sstar&let (2005-11-26) Ocena: 3 Trzecie wino próbowane w Bziku Kulinarnym. Pierwszy nos to biały ser. Potem aromat się ulotnił jak ręką uciął, została gorzkość w aromacie. Gorzkie i przejrzałe w smaku. Pisownia z umlaut nad e w nazwie wina, a nie odmiany. Niestety korkowe wg mnie i winomana, winerscha. Walter Fissore to producent. Imp. to Kadewin. Soczyste, ale korkowe wg mnie. Migdałowe w smaku. Sstarlet: niedobre bardzo; nos wycofany (brak zapachu), kwaśne w ustach i nic więcej, migdałowe w smaku. Słodko-goryczkowa flauta niestety. Lukrecja, przypalone ciasto drożdżowe. Nota 3-4.
sstar&let (2009-11-04) Fotka główna zapożyczona z blogu Wojtka Bońkowskiego, za zgodą autora, przedstawia widok na miasteczko Novello z balkonu winiarni Cogno. O Anas Cetta 2004 i 2007 oraz o sprawcy czyli Walterze Fissore pisze on na swoim anglo języcznym blogu. wino1905#11648
gp (2009-11-05) Ten sam widok, z tego samego balkonu, tylko więcej już liści na winoroślach ale słońca też mało. ;-) wino1905#11694