sstar&let (2009-03-05) Ocena: 4 Charakter to te wino może i ma ... ale raczej wredny. Oprócz tego brzydko pachnie (smar, alkohol, trochę malin i porzeczek) i smakuje (gorzki posmak). Dominuje wrażenie obcowania z przemysłem, niekoniecznie winnym. Ocena 3-4. Pozostaje żywić nadzieję (raczej płonną), że trafiliśmy na kiepską butelkę. Na trzech chłopa, tylko jednemu (temu co się porzeczek doszukał) się ono spodobało. Brut je zjechał, mi też nie podpasowało, no ale komuś się spodobało więc finalnie dam 4-kę:-) Na kontrze zaś rozpisują się o przyprawowym charakterze Shiraz (rozmaryn chyba;-) oraz owocowym charakterze Malbec (niby te maliny i porzeczki może). @ANKA
zibi (2009-09-09) Ocena: 6 Znakomita proporcja ceny do jakości. Nie ma kwasu - to najważniejsze. Zrównoważony charakter i przyjemna goryczka po łyku. Polecam...
@AN.KA
wino3779#9339
sstar&let (2009-09-09) Witamy na Sstarwines:) Odrobina kwasu dodaje czasem winu świeżości. Gdy zaś kwas dominuje to niebezpiecznie zbliżamy się w rejony win octowych lub... czeskich (vide ich kyselinka;), że o Vinho Verde nie wspomnę (ma swoich amatorów do których się zaliczam). wino3779#9340
mkonwicki (2009-09-09) Kwasiorom mowie zdecydowane tak! (zwlaszcza dobrze utlenionym...) wino3779#9351
wein-r (2009-09-10) Bez kwasu byłoby "nudno" ;). Ja lubię bardzo, w białych zaś nawet bardzo wysoki. Riesling bez kwasu? Nebbiolo bez kwasu? Sangiovese bez kwasu? Tokaji bez kwasu? Nie wiem, jeszcze (może na szczęście) nie piłem. Za to Parkeroski lubi "niską" kwasowość, ale żeby tak bez? Też pewnie nie. wino3779#9366