Logo SstarWines Jak czytac etykiete Chile
Caracter Bodegas Santa Ana 2007
Mendoza DO
Argentyna
Shiraz 50%
Malbec 50%
Cena: 20
Alk: 13,00%
Kolor: cz
Nr 3779
www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami

Inne od Bodegas Santa Ana:
Reserve 2011 Mendoza Malbec

2010 Mendoza Malbec

2008 Mendoza Malbec

Reserve 2007 Mendoza Malbec

2007 Mendoza Malbec

Reserve 2006 Mendoza Shiraz

sstar&let (2009-03-05) Ocena: 4
Charakter to te wino może i ma ... ale raczej wredny. Oprócz tego brzydko pachnie (smar, alkohol, trochę malin i porzeczek) i smakuje (gorzki posmak). Dominuje wrażenie obcowania z przemysłem, niekoniecznie winnym. Ocena 3-4. Pozostaje żywić nadzieję (raczej płonną), że trafiliśmy na kiepską butelkę. Na trzech chłopa, tylko jednemu (temu co się porzeczek doszukał) się ono spodobało. Brut je zjechał, mi też nie podpasowało, no ale komuś się spodobało więc finalnie dam 4-kę:-) Na kontrze zaś rozpisują się o przyprawowym charakterze Shiraz (rozmaryn chyba;-) oraz owocowym charakterze Malbec (niby te maliny i porzeczki może). @ANKA

zibi (2009-09-09) Ocena: 6
Znakomita proporcja ceny do jakości. Nie ma kwasu - to najważniejsze. Zrównoważony charakter i przyjemna goryczka po łyku. Polecam... @AN.KA


wino3779#9339

sstar&let (2009-09-09)
Witamy na Sstarwines:) Odrobina kwasu dodaje czasem winu świeżości. Gdy zaś kwas dominuje to niebezpiecznie zbliżamy się w rejony win octowych lub... czeskich (vide ich kyselinka;), że o Vinho Verde nie wspomnę (ma swoich amatorów do których się zaliczam).
wino3779#9340

mkonwicki (2009-09-09)
Kwasiorom mowie zdecydowane tak! (zwlaszcza dobrze utlenionym...)
wino3779#9351

wein-r (2009-09-10)
Bez kwasu byłoby "nudno" ;). Ja lubię bardzo, w białych zaś nawet bardzo wysoki. Riesling bez kwasu? Nebbiolo bez kwasu? Sangiovese bez kwasu? Tokaji bez kwasu? Nie wiem, jeszcze (może na szczęście) nie piłem. Za to Parkeroski lubi "niską" kwasowość, ale żeby tak bez? Też pewnie nie.
wino3779#9366