sstar&let (2009-04-20) Ocena: 5 Dobra stołówka. Lekkie, kwasowe, można by rzec cienkie, ale zaletą jest że nie przeszkadza i nie męczy. Do jedzenia Ja akurat wypróbowałem połączenie z wołowiną w borowikach. Mniam:-)
sstar&let (2009-04-20) Giorgio przestrzegał przed Brunello z rocznika 1997 (patrz fotka), my spróbowaliśmy z 1999 ale o tym może jutro:-) Morellino mówił, że to takie smakowite amerykanizujące nieco wina z dojrzałym owocem, choć czasem bez kręgosłupa i bez głębi... wino3907#5382
peyotl (2009-04-20) Oto zapowiedź jutra..... wino3907#5388
(2009-04-20) oto... wino3907#5389
wein-r (2009-04-20) To było 1998. To brunello. Cienkie acz ciekawe. Rosso 2001 na swój wiek całkiem świeże i smaczne do wołowiny i borowików. 1999 to były inne brunella. A jeśli chodzi o Amerykanów, to u Parkera ta marka słabuje od dawna jak pamiętam... Choć dawniej cenił. I Johnson i Robinson też. Co do brunello 1998 poczekam na odpowiedni wpis. Powiem tylko tyle, że koniec jego nadchodzi. Ale doświadczenie, powiadam , cenne. Wolę takie niż n.p. Cerretalto 2000 dziś. A niech poczeka na/na/na/... następne urodziny sstarwines.pl :-))))). Etykieta Col d'Orcia niezwykle sławna i nie można nie spróbować jeśli ma się okazję... wino3907#5398