sstar&let (2009-10-04) Ocena: 6 Gdy z Wein erem zaczęliśmy majaczyć o Gewurzu (w ciemno je próbowaliśmy w Bziku) zostaliśmy skarceni jak sztubacy przez Winerscha gromkim: przecież gruszkowe jest, znaczy musi być Pinot Gris! Na pytanie: czy to nie późny zbiór jest Winersch się żachnął: a gdzieżby! Tylko 30 czy 40g cukru na litr, to za mało! Potem zaczęło nam jenak przypominać z Kohei wina botrytyzowane takie jak np. te znad Jeziora Nezyderskiego. Za to głupie porównanie też nam się dostało;) A jednak podobnie pachniało jak wiele słodkich win (niekoniecznie ze szlachetną pleśnią): rodzynki i suszone morele. Z tego Grand Cru do Polski wina sprowadza Wine4You, od Schlumbergera. Szóstka z plusem, a nawet dwoma. Do 7 brakło nieco kwasowości. Producenta odgadł Kohei ale podpowiedzi były tendencyjne;) To pisał ten, który nic nie odgadł, no może oprócz Vermentino, po równie tendencyjnych podpowiedziach:) @Korek
wein-r (2009-10-05) Ocena: 6 Róże (?), liczi, botrytis (jak pamiętam to Winersch skwitował: "Możliwe..."). Usta dość słodkie, mineralne, goryczkowe ale leciutkie, niealzackie. Ładna długość. Mocne 6. @Korek wino4212#10203
sstar&let (2010-02-16) Ocena: 6 Wina to dobre, a Cremant też pewno niczego sobie jak Monty pożegnał nim stary rok! Szóstka zaocznie;) wino4212#15093
star (2011-02-01) Różne oblicza Kesslera;-) wino4212#25608