kohei (2009-01-07) Ocena: 6 Bardzo ciemne, sugerujące dużą koncentrację, w nosie bogate, pachnące fiołkami, bitą śmietaną i leśnymi owocami. W ustach równie atrakcyjne, bardzo owocowe, niezbyt kwasowe, rzeczywiście skoncentrowane. Nieskomplikowane, lecz wyraziste. Koniecznie schłodzić, bo alkohol wyczuwalny. Chciałoby się jednak odrobinę taniej niż 50 zł. To nasz pierwszy kontakt z lagreinem i będziemy chcieli go podtrzymać ? szczep zapowiada się smakowicie. Bo do Południowego Tyrolu już nie trzeba nas przekonywać. @Mielzynski
sstar&let (2009-01-07) Miło wspominam Pinot Barthenau z winnicy St. Urbano, który mieliśmy okazję wspólnie próbować w Bziku Kulinarnym. Inne wina Hofstattera można odnaleźć w zakładce Region->Alto Adige. wino5242#2174
rurale (2009-01-08) Ja natomiast nie najlepiej wspominam jednoszczepowe wina od Hofstattera - merlota i cs. Żadnej przyjemności, puste, miałkie, bez treści. Nie wiem po co zrobione. Może teraz jest inaczej i zmieniłbym zdanie? Parę lat temu słabe były. Nie smakowały mi. wino5242#2237
sstar&let (2009-01-08) Ja piłem tylko białe wina robione orzez Martina Foradori (brat Elisabetty od Granato), który odpowiada za produkcję w firmie Hofstattera. W sumie najbardziej przypadł mi do gustu zwykły Gewurz; bardziej ambitny Kolbenhof (uznany za jeden z najlepszych włoskich Gewurzów) w nietypowo słonecznym roczniku 2003 raczej rozczarował właśnie miałkością i nijakością. wino5242#2238