Logo SstarWines Jak czytac etykiete Chile
Hofstätter 2006
Alto Adige Alto Adige
Włochy
Lagrein
Cena: 50
Alk: %
Kolor: cz
Nr 5242
www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami

Inne od Hofstätter:
Grappa, Kolbenhof NV Alto Adig..

Merlot 2009 Alto Adige Merlot

2006 Alto Adige Lagrein

Barthenau, Vigna S. Michele 200..

2005 Alto Adige Pinot Bianco

2005 Alto Adige Pinot Grigio

Riserva Mazon 2003 Alto Adige P..

Kolbenhof 2003 Alto Adige Gewurz..
Kolbenhof 2003 Alto Adige Gewur..
Yngram 2002 Alto Adige Cabernet..

2002 Alto Adige Gewurztraminer
Steinraffler 2001 Alto Adige La..

Barthenau, Vigna S. Urbano 2001..

kohei (2009-01-07) Ocena: 6
Bardzo ciemne, sugerujące dużą koncentrację, w nosie bogate, pachnące fiołkami, bitą śmietaną i leśnymi owocami. W ustach równie atrakcyjne, bardzo owocowe, niezbyt kwasowe, rzeczywiście skoncentrowane. Nieskomplikowane, lecz wyraziste. Koniecznie schłodzić, bo alkohol wyczuwalny. Chciałoby się jednak odrobinę taniej niż 50 zł. To nasz pierwszy kontakt z lagreinem i będziemy chcieli go podtrzymać ? szczep zapowiada się smakowicie. Bo do Południowego Tyrolu już nie trzeba nas przekonywać. @Mielzynski

sstar&let (2009-01-07)
Miło wspominam Pinot Barthenau z winnicy St. Urbano, który mieliśmy okazję wspólnie próbować w Bziku Kulinarnym. Inne wina Hofstattera można odnaleźć w zakładce Region->Alto Adige.
wino5242#2174

rurale (2009-01-08)
Ja natomiast nie najlepiej wspominam jednoszczepowe wina od Hofstattera - merlota i cs. Żadnej przyjemności, puste, miałkie, bez treści. Nie wiem po co zrobione. Może teraz jest inaczej i zmieniłbym zdanie? Parę lat temu słabe były. Nie smakowały mi.
wino5242#2237

sstar&let (2009-01-08)
Ja piłem tylko białe wina robione orzez Martina Foradori (brat Elisabetty od Granato), który odpowiada za produkcję w firmie Hofstattera. W sumie najbardziej przypadł mi do gustu zwykły Gewurz; bardziej ambitny Kolbenhof (uznany za jeden z najlepszych włoskich Gewurzów) w nietypowo słonecznym roczniku 2003 raczej rozczarował właśnie miałkością i nijakością.
wino5242#2238