deo (2008-08-07) Ocena: 6 Ile z produkowanych na świecie win z tzw bordoskiej mieszanki przypomina typowe Bordeaux? Zapewne ułamek procenta, i to wino też nie jest wyjątkiem. W ciemno możnaby zgadnąć, że jest to wino włoskie (ta wszechobecna morwa!) ale z czego zrobione - to trudniejsza zagadka. Tak poza tym to jest zapach, jest koncentracja, taniny, kwasowość itd, ale całość mało imponująca, powiedziałbym że tuzinkowa. Ricardo się napracował ale co z tego?
sstar&let (2008-08-07) Zmieniłem datę z 2008-08-02 na dzisiejszą aby mogło wypłynąć z głębin bazy na jej 3-dniową! powierzchnię. A z tą morwą to myślałem, że tylko Negrette tak pachnie. Włoszczyzna nieodmiennie kojarzy mi się z cukierniczą nutą i może migdałami. Choć morwa w sumie też słodka niesłychanie. wino6053#448