peyotl (2009-03-03) Ocena: 5 Całkiem przyzwoite, w stylu vinho verde, świeże, lekkie, cytrusowe (limonka?); dobrze się sprawiło do ryby w jarzynach (tzw. „po grecku”, choć żaden Grek tego na oczy nie widział...).
@Biedronka
sstar&let (2009-03-03) Bardzo dobrą rybę po grecku serwują w Instytucie Informatyki i Dziennikarstwa UWr. z restauracji z widokiem na Most Grunwaldzki i Odrę, którą na szczęście te ryby nie pływają:-) wino6582#3759
fechtmeister (2009-03-27) Ocena: 6 Kupiłem w końcu. Wypiłem połowę butelki do obiadu. Fajne, dobrze zrobione wino, całkiem aromatyczne, da się wyczuć mineralność. Następnie, dla eksperymentu, odpompowałem powietrze i zostawiłem poza lodówką na dwa dni, i... Jestem w szoku, wino niczego nie straciło, a dużo zyskało. Pachnie niczym klasyczny gewurz liczi i różą. Została dobra kwasowość, całkiem niezłe ciało i długość. Chyba nigdy nie piłem tak fajnego wina za 9 PLN. Kupujcie śmiało! Aha, mocne 5 jak dla mnie, a może słabe 6 :-) wino6582#4814
sstar&let (2009-03-27) Wstawiłem Ci 6-kę. W końcu trzeba promować wina tanie i dobre:-) A co do zostawiania to białe zwykle słabiej to znoszą (szczególnie jak mają ciepło), ale czerwone to luz, jak jakieś dobre to i tydzień wytrzyma, aby pozostawało w dość chłodnym pomieszczeniu. wino6582#4815
honey (2010-02-06) Ocena: 5 Potwierdzam. Mimo ostrej zimy, 4U ciągle w formie. Brać, nie gadać ;) wino6582#14872
sstar&let (2010-03-27) Ocena: 6 Celeste je lubi: 4uvas to świetny wybór - uwielbiam białe. Jest lepsze niż biedronkowa Leira. Czyli co? Szóstka? @Biedronka
wino6582#16287
celeste (2010-03-27) 6. Choć minimalnie naciągana - to wino sporo zyskuje ceną. wino6582#16296