wein-r (2009-06-17) Ocena: 7 To się podłączę, bo piłem. Jesienią 2006. Kolega postawił bo miał spore zaszłości... Pod jagnięcinę duszoną w ziemniakach z rozmarynem było w sam raz! Niby "chłopskie" danie a dystyngowane wino ... A jednak jak ulał. Dorosłe, z jedwabistymi taninami, zapach wciągający (nic dokładniej), wielka klasa i elegancja. Świetnie stopione i (jak powiedziano wcześniej, PZDR Mdcc!), monolityczne w doskonałości formy. Nie wiem czy to da się zrozumieć, ale tak było. Za każde pieniądze (jak by je mieć!!!), pewnie każdy rocznik. Bo piłem tylko raz i jeden. @Kolega/Sklep już nie istnieje
wein-r (2009-06-17) Te dane o mieszance to tylko proporcje nasadzenia w winnicy. O blendzie rocznika cisza. Może komuś się uda... wino7188#7247
sstar&let (2009-06-17) Ano tu też tylko podają nasadzenia. Wtedy czy dziś? A może nic tam nie sadzą ani nie wyrywają od wieków? wino7188#7273
wein-r (2009-06-17) Kto to wie? Może wszyscy (i ja też) biorą po prostu z jednej strony www? Strona producencka wyżej. wino7188#7275
sstar&let (2009-06-18) Może... w każdym razie Jean Delmas, który u nich miesza w kadziach rozwodzi się nad wcześniejszą dojrzałością Merlota, większą zawartością cukru, a potem alkoholu... Co z tego wynika? Zobaczcie sami! Co rzecze Parker! A dojrzałość przewiduje już od 2001 roku! W innym roczniku 1996 użyto 50% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon i 11% Cabernet Franc, jak piszą u Farr Vintners. W końcu na stronie BdxV podają taki oto skład procentowy:45% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 18% Cabernet Franc, ale nie wiadomo jakiego to dotyczy rocznika:( Ho Bryan, ładne nie? Z kolei u JJ Buckleya atomizują inny, bo 2000 tak: 51% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon, and 7% Cabernet Franc wino7188#7284