gp (2009-08-12) Ocena: 8 Bardziej finezyjne i lżejsze od Ripe al Convento, choć bardzo podobne i "chłodne" w ustach. Gotowe do picia. Nos nieco czystszy, bez wyczuwalnej beczki. Gdyby nie były pite obok siebie, to można by te wina pomylić. Zwłaszcza jeśli towarzyszą dobrej wołowinie. @import własny
rurale (2009-08-13) Czy stąd wniosek GP, że brunello 99 trzeba już wyciągać z piwnicy i pić czym prędzej? Rozumiem, że niebezpieczeństwo że te wina za chwilę zgasną jest coraz większe? Pozdrawiam. wino7379#8599
sstar&let (2009-08-13) Saiagricola bardzo dobrze mi się kojarzy: Fattoria del Cerro Riserva Vino Nobile di Montepulciano 1997. To było świetne wino, mimo sławy/niesławy rocznika. Wypiłem tego skrzynkę. Pamiętam skok cenowy 13E, a potem 20E jak już Wine Spectator ocenił i Amerykanie przyjechali do Toskanii na wakacje. Potem w takich ilościach chłonąłem już tylko węgierski muszkat od Szeremleya;) wino7379#8602
gp (2009-08-13) Rurale!
Absolutnie nie! Jest gotowe, ale moim zdaniem długie lata świetności przed nim! Myślę, że będzie za parę dobrych lat jeszcze lepiej! wino7379#8614
rurale (2009-08-13) No i na dodatek świetna fotka. Wiecie dobrze że sporo inwestuję w autopromocję:) wino7379#8628
sstar (2010-07-05) Ocena: 7 Markiz tak o nim pisze: La Poderina „Poggio Banale” – Słodkawe z fajniejszym garbnikiem. Lukrecje i perfumy w nosie. Na 6+/7. wino7379#18845