White Zin Sutter Home 2008 California AVA USA Zinfandel Cena: 20 Alk: 10,50% Kolor: r Nr 8435 www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami
magdalena (2009-10-26) Ocena: 6 Ale od Carlo Rossi wolę:) Sutter Home White Zinafandel. Jak dla mnie delikatniejsze i smaczniejsze - aromat swieżych truskawek, arbuza z delikatną nutą płatków róży :D,rówież kalifornijskie. Wiadomo, że różowe wina smakują najlepiej latem, ale ... :) @Bols
sstar&let (2009-10-26) Różami zwykle pachną Gewurztraminery ale... Witamy serdecznie i mam nadzieję, że teraz już łatwiej (czyt. bez mojej pomocy:) pójdzie z kolejnymi wpisami:) A arbuz z niczym mi się nie kojarzy:( wino8435#11151
mikpaw (2009-10-26) A możemy jakoś oddzielić "White Zinfandel" od zwyczajnego, red "Zinfandel"? Np. w nazwie wina? Bo jak się patrzy na inne wina od producenta poniżej byłoby łatwiej ;) wino8435#11153
sstar&let (2009-10-26) Dopisałem Red lub White Zin, choć White jak widać na fotce wcale nie jest taki znowu biały;-) wino8435#11155
sstar&let (2009-10-26) Próbowałem kiedyś rocznik 2002 tego wina i byłem zniesmaczony. Ale w sklepie spożywczym zalegiwał latami w upały i mrozy, a zresztą wydaje mi się, że partie mogą być nierówne. Choć z drugiej strony wina masowe powinny być równe:-) wino8435#11156
sstar&let (2009-10-26) Ale w pełnej świeżości wierzę, że może smakować. Pamiętamy przecież całkiem smaczne Moscato! Choć przyznam, że muszkat generalnie sobie nieźle radzi w każdych okolicznościach, ciężko go zepsuć:-) Nawiasem mówiąc to jak się je odmpompowało to następnego dnia było jeszcze lepsze, choć już spokojniejsze! Vide wątek o przechowywaniu otwartej butelki! wino8435#11164