Choya Silver Choya Umeshu GmbH Niemcy Cena: 32 Alk: 10,00% Kolor: b Nr 8576 www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami
Inne od Choya Umeshu GmbH:
jazzon (2009-11-24) Ocena: 4 Wino do sushi, podobno podawane masowo w sushi barach. Białe, słodkie wg etykiety "z aromatem japońskiego owocu Ume" wg sprzedawcy śliwkowe, mi smakowało posłodzonym zielonym jabłuszkiem z bliżej nieokreślonym dodatkiem. Do sushi sprawdzało się bardzo fajnie, nie miałem czasu na mocne schłodzenie więc serwowałem z kostką lodu w kieliszku. Smak mocny, bukiet mocny, wino intensywne na tyle, że po 2 czy 3 lampce wymiękłem, po prostu przesterowało mi kubki smakowe - miałem dosyć, nie skończyliśmy z żoną butelki. Kupiona przeze mnie butelka miała pojemność 1/2 litra, sprzedawca polecał kupno 10L baniaka z kranikiem - wychodzi 2 razy taniej, dobrze, że się nie skusiłem, musiałbym robić sushi codziennie przez miesiąc :) Generalnie polecam, robi swoje, aczkolwiek nie wyobrażam sobie go bez towarzystwa skośnookiej rybki. @Centrum Wina
sstar (2010-10-12) Anchois z Roussillon do kompletu, MM autorem fotki. To chyba sardele, nie? Ortodoksyjnie myśląc, u nas chyba śledzik też bywa. Bo o zalewę chodzi, no nie? wino8576#21462
sstar (2010-11-12) Jakie wino do halibuta? Co radzicie? Na parze z przyprawami ten halibut, cebulka i czosnek też z nim są. Sam nie wiem. Tłusta ryba, tłuste wino, a jednocześnie, żeby kwasu miało. Jakiś Magdalener mi się marzy z czerwonych, może Gamay? Kiedyś jakieś czerwone dobrze nam przypasowało. Takie bez garbnika. wino8576#22496
star (2011-10-10) Miecznik, dorada i strzępiel - przysmaki Cristiano Ronaldo, popija pewno Vinho Verde;-) Info z Interia.pl. wino8576#34627
star (2012-06-03) Halibut w algach morskich to ciekawy pomysł. Mus limonkowo-kokosowy też niezły, byle więcej było limonki, bo mdło się robi trochę. Pomidorki wiadomo, pycha, spełniają zadanie ożywiania mdłego nieco risotta, przypominające smaki dzieciństwa. Wino? Na pewno nie Salento Dolce, ale co? Może Chablis? @Nowa Łódź
wino8576#41543
star (2012-06-16) Do Biedry doradę rzucili. Się zawahałem, 30zł za kilo... wino8576#41897
star (2012-06-30) Nie ma to jak bankiet! Darmowe żarcie. A mówią, że there is no such thing as a free lunch! No ale to już może kumpel wieczorem próbował. wino8576#42194
star (2012-11-26) O mrożonych rybach (pralinka) wino8576#45523
star (2012-12-11) Specjaliści od ostryg: (pralinka) Huiterie Regis. wino8576#45818
star (2013-02-01) Sushi w hiszpańskiej knajpie pewnego Polaka w Andaluzji. Różnice między łososiami i tunczykami nie stanowią dla niego tajemnicy. wino8576#46563
star (2013-02-01) Nie chodziło mi o to, że odróżni łososia od tunczyka;-) wino8576#46564
star (2013-02-01) Reloaded. wino8576#46565
star (2014-04-15) Jadę do męża na pyszne ostrygi i szampana! - chwali się Magda Gessler:-) Pozazdrościć. (pralinka) Mam już dość kiełbas i mazurków! wino8576#50190
star (2016-11-26) Sushi w W-wie, jakie miasto taki ekspert (pralinka) polecam lekturę... komentarzy:-) wino8576#528933