sstar&let (2010-02-12) Ocena: 6 Dobre Chablis, z Sauvignon Blanc;) Forma dominuje nad treścią, jest ostro i wyraziście. Rurale pisał, że żyleta, no ale on jest z Warszawy:) Miłośnicy beczkowych szardonejów odejdą zniesmaczeni. Wina od Goisota z małej wiosi Saint Bris opodal sławnej z kimmeridgian terroir apelacji Chablis pijaliśmy już od dawna, zawsze na szóstkę, więc i tym razem szóstka:) Exogyra Virgula brzmi dość tajemniczo... sława innych win może spowoduje, że i ono trafi do Polski, mimo, że to akurat aż ta nas nie zachwyciło, ale Chablis też rzadko kiedy zachwyca, ale kulinarnie niektórzy jak Brut nie mogą się bez niego obejść. Z czasem i wzrostem temperatury wino zaczęło pachnieć czymś więcej niż skałą (która nie pachnie;), oczywiście padło słowo agrest i mniej oczywiste porównanie do koniczyny, pewno na szczęście... @ŻuŻu/101win?
mdcc (2010-02-12) Ocena: 6 Fajne wino - faktycznie mało było czuć SB (ale to chyba dobrze). Nie wiem czy Marek zdecyduje się je sprowadzać - osobiście bym się trochę bał, że gdzieś zginie. Bo to takie wino co to do obiadu to trzeba uważać bo za delikatne a do kontemplacji to trzeba uważać bo za jednoznaczne. Jakbym miał wybierać to oddaje głos na chablis 5+/6- wino8947#14971