Goran (2010-03-05) Ocena: 8 Najlepsze z Macedonii !!! @Popova Kula
Gregor (2010-12-27) Ocena: 8 Super smak- na etykiecie napisane jest wytrawne ale nie jest tak bardzo taniczne. Za to bardzo wyraziste i głębokie. Brawo Macedonia wino9049#24051
temi (2010-12-27) Polecam opis tego wina na snooth'cie:
1) Winery:
Popova Kula
2) Region:
Greece > Macedonia
3) Varietal:
Vranec
4) Type:
Red Wine
6) Drink Dates:
2006 - 2009
Zagadka: co tu się nie zgadza? wino9049#24053
wein-r (2010-12-28) Ktoś udał Greka. wino9049#24054
temi (2010-12-28) Bingo! wino9049#24055
star (2010-12-28) Gregor, a napisz może jakie inne wina oceniasz na ósemkę (pięć gwiazdek znaczy), cobyśmy mieli odniesienie i wiedzieli co Ci smakuje. Chyba za rzadko daję ósemki;) Może dziś, jutro... bo powtórka z Brut Moet Chandon 2002, ale jak znam życie to próbowanie tej flaszki w domowych pieleszach skończy się na szóstce, ot uroki degustacyjnego szału/amoku, ciężko było wypluwać;) Choć przecież w GP MW 2010 brąz odnotował, czyli pewno siódemka. Sorry za offtop. wino9049#24058
(2010-12-30) Ocena: 6 Nie będę udawał Greka- smakowałem z Macedońskich próbowałem jeszcze Merlota z Bovinu- dla mnie bardzo wyraziste, długi smak, przyzwoita relacja jakości do ceny. Spokojnie dałbym sporo gwiazdek. Ostatnio też poczestowano mnie w Krakowie Muscatem Ottonel białym z Popovej Kuli. Kombinacja z deserem rewelacja. Bardzo wyrazisty bukiet, smak rewelacja. Ocena wysoka- jedyny problem nie wiem gdzie można je kupić:(. Znalazłem fotkę na stronie- jeśli ktos na nie natrafi prosze o kontakt. Polecam- zaskoczy was na pewno- szczególnie fanów węgierskich Muscatów. Ciekaw jestem waszych opinii. @Popova Kula
wino9049#24136
star (2010-12-30) Ja muszkaty wchłaniam pod każdą postacią, to taki proste wino, dla osób o wulgarnym guście, w sam raz więc dla mnie, wielbiciela, co tam, orędownika biedronek;) Najlepiej jednak je lubię do spaghetti na ostro (wariacja na temat alla putanesca, może alla puttana;) z harissą, serem lazur, suszonymi pomidorami, anchois, kaparami, oliwkami i co tam jest pod ręką... aromatyczne wina z takimi ostrymi przyprawami ładnie się komponują, a do tego słoność lazura (rozpuszczonego na kluchach) i słodycz (jeśli) muszkata smakuje wybornie, do tego jeszcze bąbelki np. jeśli z asti i więcej mi do szczęścia nie brakuje. Przepis w wersji hardcore czyli alla puttana (godny porządnego blogera;) podawany był na sstarwines... może MikPaw go odnajdzie;) wino9049#24140
wein-r (2010-12-30) Temi pytał, ktoś nie skumał. wino9049#24143
mikpaw (2010-12-30) No to bach, przepis szefa kuchni i danie smakuje zaje..., znaczy wyśmienicie ;) wino9049#24147
joe_stru (2011-03-19) Gubię się tu jeszcze trochę, ale mam nadzieję, że można tu zamieścić notkę dotyczącą Vranaca.
Zaskakująco fajnie zrobione. Po prostu fajne, proste wino, takie jak ma być za 2 dychy. Natomiats biale to juz niestety syf dużej klasy, zapach:brak, smak:brak, nic. Zero. wino9049#27152