(2010-05-05) Ocena: 6 Tu akurat jak widać szparagi podano z rybą, którą jak zauważył GP jadają jedynie Kubańczycy i my... czyli Marlinem;) Choć MikPaw zaraz przypomni, że "Stary człowiek i morze" Ernesta Hemingwaya przypomina historię Marlina, pożeracza tuńczyków! Sama ryba jak cielęcina z grilla, tam gdzie się nie przypiekła i została surowa wyraźnie lepsza! Zaś szparagi smaczne jak zwykle. Malvasia pasowała do obydwu składników! Jakie proponujecie szparagowe wariacje? Przypomnę też szparagowy zeszłoroczny wątek! @Noarth Coast/Restauracja Angelo, Łódź
deo (2010-05-06) To jeszcze efekt końcowy. Z Sylvanerem wyszło pysznie :-) @Besito
wino9410#17436
mikpaw (2010-05-10) U nas sezon szparagowy też rozpoczęty :) wino9410#17519
rurale (2010-05-10) Wybaczcie, ale nie mogę się oprzeć. CHRYSTE PANIE JAKIE TO DOBRE! wino9410#17520
peyotl (2010-05-11) Mam nadzieję, że żółtka nie są ścięte i można w nich maczać ziemniaczki - od tego wiele zależy... wino9410#17527
mikpaw (2010-05-11) Oczywiście - żółtka są "na miękko" i rozlewają się po całym talerzu ;) wino9410#17534
sstar (2010-05-11) @Rurale: ale co jest aż takie dobre? Myślałem, że jakąś fotkę wrzuciłeś, ale jej nie znalazłem:( wino9410#17536
rurale (2010-05-11) Rozemocjonowałem się jak zobaczyłem te zdjęcia Mikego, Deo... To musiało być smaczne:) Sam jadłem wczoraj, ale fotek nie robiłem. Zdjęcia żarcia są bardzo trudne. wino9410#17539
sstar (2010-05-11) Coś wiem o tym:) Ale ciągle próbuję! wino9410#17540
sstar (2010-05-17) MKonwicki próbował szparagi w Enotece Polskiej: "Polędwicę ze szparagami z nowego menu szparagowego. Bardzo nam smakowała." Dla równowagi wrzucę szparagowe menu z Vinaresa...
wino9410#17675
mikpaw (2010-05-17) Najlepszy lokalny dostawca, którego znalazłem na prowincji ;) wino9410#17697
peyotl (2010-05-22) Pani P. wykonała szparagi białe podgotowane, a następnie owinięte w surową wędzoną polędwicę i usmażone. Rewelacja. wino9410#17859
sstar (2010-05-26) Było pysznie! Rieslig, ale Reserve, od Cono Sur świetnie pasował do szparagów, made by Signora MikPawiowa. Dzięki! wino9410#18002