sstar (2010-06-15) Ocena: 7 Wino jak sake, czy to możliwe? A jednak! Ten ryżowy posmak to podobno typowa cecha większości dojrzałych Chablis. Nie nazbyt kwasowy, podobał się większości. Mi ciut mniej, ale nie będę marudził, jak lud szczęśliwy;) Aha, truskawki były do szampana:) Ok 28E na NobleWine.de. @NobleWine
sstar (2010-06-15) Ocena: 6 Pojawia się pytanie czy ta flaszka czasem nie była lekko utleniona. Może stąd te wrażenie ryżu. Orzechów może też ciut było, choć nie było ewidentnego utlenienia, raczej zresztą laskowe niż włoskie;) Warto wspomnieć też, że Sechet to Premier Cru! wino9635#18423
sstar (2010-06-15) Utleniony burgund? Zainteresowanie tematem utlenienia w białych burgundach zaczęło się od wątku Charlesa Smitha na parkerowskim forum prowadzonym przez Marka Squiresa. Niestety obecnie dostępnym tylko dla wtajemniczonych. Pozostaje nam tylko ten ślad. wino9635#18424
star (2013-06-21) Truskawki w pełnym owocowaniu, bo przecież nie w rozkwicie, w którym z pewnością jest obecnie zawsze piękna Ana Ivanovic (pralinka) zaś Mattek Sands szpanuje Google Glasses (próbował ktoś może?), z kolei Radwańska prowokuje truskawkami. A potem nie ma co się dziwić naszych utalentowanych rodaków w Anglii możni tego świata pytają, czy przyjechałaś dziewczynko (tenisistko) czy chłopczyku (studencie Cambridge czy Oxford) do Anglii zbierać owoce czy pracować na zmywaku;-) wino9635#48084