sstar (2010-07-06) Ocena: 0 Bardzo osobliwe wino. Sporo nut herbacianych, kwiatowych, miodowych, słodko pachnące. Kolor jak na obrazku. W smaku zrównoważone i eleganckie, z małą ilością kwasu, ale odrobiną cukru resztkowego. Może ciut utlenione, ale pewności nie mam. Intryguje i kusi. Co to za odmiana?
mikpaw (2010-07-06) Furmint może? wino9743#18861
sstar (2010-07-06) Furmint ma zwykle sporo kwasu:) Od razu zaznaczę, że do końca odpowiedzi sam nie znam, ale podejrzewam małe conieco;) wino9743#18863
mikpaw (2010-07-06) Ale te herbaciane nuty... Co najwyżej mi się jeszcze z "Gewurzem" kojarzą. ;) Na Węgry w tym roku nie dotarłem, więc nie znam zbytnio innych tamtejszych odmian. wino9743#18866
zabka (2010-07-06) Eee tam, pewnie Martini:) A tak na poważnie: mógłbyś chociaż ręce umyć do zdjęcia:) wino9743#18867
hipcio (2010-07-06) a może merlot? wino9743#18868
adwokat diabła (2010-07-07) Słodkie z Juhfarka. wino9743#18872
wein-r (2010-07-08) Juhfarka niskokwasowego jeszcze nie trafiłem. wino9743#18875
sstar (2010-07-08) Co prawda wczoraj kupiłem białego Pinota w balatońskim Tesco, a biały Merlot w naszym Tesco kiedyś kusił, ale jednak to żadna z tych odmian. Zgadujcie dalej:) wino9743#18878
gregg (2010-07-08) Hárslevelű? wino9743#18895
wein-r (2010-07-09) Kéknyelű? Ale coś poszło nie tak...
wino9743#18897
sstar (2010-07-09) Cóż mi się kojarzyło z Hárslevelű, ale Kéknyelű nie kojarzę więc może i Wein/r miał rację? Ggregu ślij mejla na sstar@gazeta.pl to jakąś nagrodę wysmażymy;) Nie pamiętam czy mam Twego mejla.
wino9743#18901