mikpaw (2010-08-15) Ocena: 6 Wino znane i lubiane, więc co ja mam jeszcze o nim napisać, a tym bardziej oceniać. Na profesjonalnej ocenie win się zresztą nie znam i nie mam takich ambicji (ani żadnych powiązań, na wszelki wypadek zaznaczę). Wiem, że to wino bardzo mi smakowało. Świetne samo, świetne do gotowanej młodej kapusty. Nie mam zbytniego doświadczenia, ale powiedziałbym, że to takie typowe Chianti i to takie, które chciałoby się pić częściej. Opisy, co wywąchałem i z czym kojarzy się jego smak tym razem sobie daruję (a było sporo tego). Warto, bardzo warto. Może nawet na siedem. @Enoteca Tre Biccheri
sstar (2010-08-16) Ja bym poczytał co można w nim wyczuć, to sam bym potem nie musiał wąchać jak otworzę tą flaszkę. wino9951#19764
sstar (2010-10-10) Wino nagrodzone w konkursie na wino miesiąca sierpnia. Peyotl pomajstrował przy czcionkach, kto zgadnie co się zmieniło w dyplomie? wino9951#21314
peyotl (2010-10-10) Może ja zgadnę...? wino9951#21346
star (2011-01-21) Ocena: 8 III miejsce w konkursie na Wino Roku 2010. @Enoteca Tre Bicchieri
wino9951#25189
star (2011-01-22) Jednocześnie uważny czytelnik SW zwrócił mi uwagę, że: Na stronie Enoteki taki tekst: "Sangiovese i Brunello di Montalcino z Chianti".
Chyba ma być: "Sangiovese z Chianti i z Brunello di Montalcino". wino9951#25203
star (2012-02-07) Ocena: 5 Bez historii, ale i bez histerii. Dobre wino po prostu. Lekkie, kwasowe, do jedzenia raczej. Zaczęło od śmietany, potem podwórko, w końcu zioła. Proste w smaku. Nieskomplikowane. Jak Prosta Histora Lyncha, jedzie gościu traktorem przez Stany sobie. PS. Po Pinocie Burklina Wolffa słabo. Context matters. @Enoteca Tre Bicchieri