Sauvingon Jean Montbray 2010 Touraine AOP Francja Sauvingon Blanc Cena: 19 Alk: 12%% Kolor: b Nr 11665 www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami
Inne od Jean Montbray:
reuptake (2011-05-14) Ocena: 4 Nie mogę się ciągle jeszcze powstrzymać, jak kiedyś mój ojciec kiedy widział "ruskich" handlujących narzędziami. Muszę coś kupić, gdy jest tanio. Pewnie i na Barolo z AOC Biedronka bym sie nabrał. Więc jak zobaczyłem Muscadeta z AOC za 16 zł to kupiłem. A żeby nie podróżował sam, kupiłem mu tego Toureńczyka do towarzystwa. Bo wiosna, szparagi, wiadomo, 19 zeta nie majątek.
Pachnie jakimś niby jabłkiem, ale sztucznym nieco. Not bad. Za to w smaku już niedobrze. Lekkie, kwaśne, słodkie, wszystko naraz, każde w innym kierunku. Ale najgorszy jest posmak roślinny. Bo są to rośliny ewidentnie zgniłe. Ten smak, który czujesz, gdy kupisz nieświeżą sałatę. Może to jakaś ekstrawagancka odmiana kocich siuśków? Wleliśmy do risotta, ale popijać będziemy czym innym. @MJA/Leclerc
mkonwicki (2011-05-14) Mało brakowało, a bym dziś kupił to wino. Ma się nosa... wino11665#29319
star (2011-05-14) Może od mojego ojca kupował-on to wtedy ruskiego czasem udawał. wino11665#29320
mkonwicki (2011-05-14) Jak mu szło? Wcielać się wiarygodne potrafił? wino11665#29321
star (2011-05-14) Wystarczyło stanąć między ruskimi i kilka słów na krzyż po rusku:-) Szło średnio ale na kilka pokoleń odłożył, jak ja na sw:-P wino11665#29322
niemy (2011-05-14) Zawsze myślałem, że to Greka się udaje a tu niespodziewanka ;-) wino11665#29323
gp (2011-05-14) Lol. Właśnie jedliśmy tak samo zrobione risotto. Polecam szczypior w miejsce bazylii/mięty. wino11665#29326
mikpaw (2011-05-21) Tak reklamowaliście to risotto, że też spróbowałem. Risotto pyszne rzeczywiście, mimo pewnych odstępstw od przepisu (podziękowania dla żony Reuptake :)) Próbowane z Juhfarkiem i Sauvignonem Beau Mayne od Dourthe. Sauvignon znacznie lepszy do tej potrawy. :) wino11665#29603