rurale (2012-07-19) Ocena: 7 De puta madre! Hombre! No po prostu znakomite. Rozemocjonowany byłem bardzo. Naprawdę poruszające wino. Długie, pachnące, głębokie. Kompletny odjazd. Tym mocniej to przeżyłem bo jednak obawiałem się trochę. Doświadczenia z czystym cf mam nieliczne. Z węgierskim gorsze, z loarskim różne. To wino to zupełnie inna bajka. To lubię. @Vini e Affini/Alewino
star (2012-07-20) Ale wino! Chciałoby się pewno wykrzyknąć;-) A jak już dojdziemy do siebie, choć ciągle w duszy Cabernet szczerze nam gra, to przypomnę inny, medialny Cabernet Franc - Paleo, czystoodmianowy od pewnego czasu, który próbowaliśmy ale jeszcze za czasów dominacji Cabernet Sauvignon w mieszance. wino13781#42635
star (2012-07-20) A jak myślisz Rurale drogi, czy ten cf długo by jeszcze pociągnął? Pytam, bo mam dobre doświadczenia z dojrzewaniem niektórych loarskich Cabernet Franc. Pamiętamy z MikPawiem świetny 2002 z Centrum Wina, tani i dobry. A kiedyś próbowałem kilka loarskich cf cofając się o dziesiątki lat i różnie co prawda bywało, ale przecież też nieźle. wino13781#42636
temi (2012-07-20) Obawiam się Drogi Ruralu, że entuzjazm cię poniósł w kwestii merkantylnej. Cena 73pln to jest cena za Ino 2009 z tej samej hodowli. Il Paratino nie ma w sprzedaży, ale jestem dziwnie spokojny, że osoba, która go nabyła w swoim czasie w Alewino (Ty?) zapłaciła 120pln albo i więcej. Jego cena na tzw. Zachodzie zaczyna sie od stówy :-( wino13781#42638
rurale (2012-07-20) Ino i cf sprzedawali na Mokotowskiej w tej samej cenie. Szkoda, że tego cf już nie ma, bo naprawdę świetne. A czy może jeszcze leżeć? Pewnie tak, tylko tak się zastanawiam po co? Bo teraz jest jeszcze świeże, energetyczne, otwarte. Potem to już chyba tylko syndrom „rachitycznych nóżek”. Szkoda wina. Tym bardziej fajnie, że San Patrignano ponoć wprowadza je do sprzedaży już dojrzałe, w tym wypadku sześcioletnie, już gotowe do picia. Jeżeli tak jest to chwała. wino13781#42642
rurale (2012-07-20) I błagam Was chłopaki przestańcie pisać „Ruralu drogi”, bo mnie zaraz szlag jasny trafi:) wino13781#42643
temi (2012-07-20) Czy w realu na Mokotowskiej nie ma, nie wiem: nie ma na stronie internetowej sklepu. Ale dzisiaj będę tamtędy przejeżdżał na rączym jednośladzie, to zobaczę. A jak będzie, to za tę cenę i za 7-ruralopunktów, wezmę skrzynkami. wino13781#42644
star (2012-07-20) Pomysł wprowadzania dojrzałych win jest fajny, jeszcze żeby konsument był równie dojrzały, Ruralu tani (rzeczywiście w kontekście tego wina bardziej pasuje takie określenie;-). wino13781#42645
tomek (2012-07-20) Wina sa dostepne w naszym sklepie na Mokotowskiej:-) Sprawdzam czemu nie ma ich na stronie i na alewino.pl takze powinny sie zaraz pojawic.
Pozdrawiam,
Tomek (alewino.pl) @alewino.pl
wino13781#42652
sfursat (2012-07-20) Co do ceny to korzystajcie póki jest taka a nie inna bo zmiany nadchodzą i będzie powyżej 100 zł. Oczywiście skoro to piszę to i u mnie to wino w dobrej cenie.
wino13781#42654
temi (2012-07-20) Rzeczywiście było dziś na Mokotowskiej: nie kłamał Rurale, i cena się zgadza. Honor uiszczam. A co ceny, to jakaś niesamowita huśtawka. Wine-searcher pokazuje 25 euro dla Włoch 30 euro w Niemczech, ale jak pogrzebać to się okazuje, że w sklepach "niezindeksowanych" we włoskim necie i po 13,5 euro da się znaleźć. Dosyć horrrendalne różnice. wino13781#42657
star (2012-07-20) Spam. Sfursat to Wine Corner, jeśli dobrze pamiętam? wino13781#42659
sfursat (2012-07-20) A jak spam to przepraszam wszystkich, wykasować. wino13781#42660
star (2012-07-20) Nie przesadzajmy może z kasowaniem, choć te wina pewno są także w poznańskiej Enotece Tre Bicchieri (ino dobrze pamiętam;-), a GP się z tym tutaj nie obnosi, co innego jak na imprezę przynosi, no bo pisać o nich nie każe;-). Więcej powściągliwości, tropiciele spamu nie śpią! wino13781#42663
temi (2014-07-19) Ocena: 6 Star pytał jak długo może wytrzymać. No więc aż do lipca AD 2014 spokojnie. Piłem to przez ostatnie trzy dni. Aż takiego entuzjazmu jak Rurale bym nie wykrzesał, ale wino bez wątpienia dobre. Takie skrzyżowanie leśnych i paprykowych klimatów. Ciekawe, że na trzeci dzień się wysłodziło zamiast "wykwasić". No i ciut alkohol się na czoło wysforował. wino13781#50670