star (2016-07-02) Ocena: 7 Świetne ♠, w optymalnym dla niego momencie (nuits st georges o cztery lata za wcześnie) wypite do podłego steka (niesławny Sokołów, niestety nie antrykot), w przemiły towarzystwie. Owocowe i 🍄 w aromacie, kwasowe, lekkie, pyszne. @101win
star (2016-07-02) Impresja z Wielkiej Polski. wino15901#528410
star (2016-07-02) Klimacik. Brunet wieczorową porą. wino15901#528411
star (2016-07-02) Próbuję spisać moje wielkopolskie peregrynacje (pralinka) top trzy to jednak: Jarosławieckie (samo jezioro jak i otoczenie), Chrzypskie oraz Tomickie (bardziej malownicze otoczenie, bo jezioro jedno z roślinnością, drugie biologicznie brudne). Chateau Będlewo;-) wino15901#528413
mm (2016-07-02) Ocena: 7 Te 2 burgundy tego wieczora cudne byly. Potel gorzej pachnial, ale usta swietne. Fantastyczne wino. Takie chce sie pic! wino15901#528414
marek (2016-07-02) @sstar
pijesz burgunda do steku ( wołowego??) ??
czego to ludzie nei wymyślą a potem sie dziwią że nie smakuje.
Co do Sokołowa to wybieraj maksymalnie otłuszczone mięso bedzie lepsze, poza tym w Carrefour z innej polskiej firmy pojawiły się steki ( w przyzwoitej cenie) pakowane próżniowo z ras mięsnych Limousine i Charolaise, te są dość miękkie.
A do burgunda to chyba lepszy kurczak pieczony lub polędwiczka wieprzowa...
wino15901#528415
star (2016-07-02) Do steka poszło chianti, rancia 99 felsiny, ale potem mieszaliśmy też burgundy, które też dały radę. Wszystko zależy jakie te pinoty, gdyby były słodakawe, miałkie i nijakie pewno byłby kłopot. wino15901#528416