sstar&let (2009-07-13) Ocena: 4 Czy to wino dojrzewało w beczce razem z kiszonymi ogórkami? Do tego pestkowo wiśniowa kwasowość. Koledzy po technikum mechanicznym poszli w kierunku magnezu, metalu, bizmutu... Mm.. @Vikos/Saloniki
wein-r (2009-07-14) Ocena: 4 Winersch mówił, że ten szczep to dodatek w kompozycji Egri Bikaver odpowiedzialny za kwasowość i owocowość (!). Producent butelkuje każdego roku (osobno) jeden ze składników bikawera, podobno w małej ilości. *** Kiszonka, dalej pustka z aluminiowymi wiórami w towocie i całkiem niezły kwas. *** Nazwy synonimiczne szczepu: Mornen Noir i Kekmedoc. *** Wino nazywa się "Egri Menoir". *** Informacji o zawartości alkoholu na etykiecie nie znaleziono... 4. wino4051#7949
mkonwicki (2009-07-15) Ocena: 4 Moj umysl wypchnal z pamieci to wino, zostal jedynie slad na kartce: ogorki kiszone, pestki, wodniste, psakudne. wino4051#7964