sstar&let (2009-11-04) Ocena: 6 Niezła świeżość i soczystość. Dobry owoc. Średnio długie. Momentami pustawe i krótkawe się zdało. Znowu klejem roślinnym mi zapachniało, jako syn stolarza i szewca wolałbym aby to był budapren. Z papieru w końcu rzadko coś kleiłem w dzieciństwie, częściej samoloty, a to jeszcze inny klej. @Salute
sstar&let (2009-11-04) Dyskusja o wnach Il Poggione przeniosła się do wątku nt. Bricco dell Uccelone Braidy. A wiecie ile ta Riserva może kosztowac w Salute? wino4381#11597
sstar&let (2009-11-04) Na etykiecie widać przyklejony medal. Rozpoznaje może ktoś z jakiego to konkursu? wino4381#11603
sstar&let (2009-11-04) A ta sztuka ile kosztuje? wino4381#11640
sstar&let (2009-11-04) Już znam cenę (210 PLN) i dopisuję! A winnica (Vigna) z której pochodzi to wino zwie się Paganelii. wino4381#11644
wein-r (2009-12-08) Ocena: 6 Czerwone srebro open. Bardzo smaczne i prawie... dojrzałe! No, po riservie, nie spodziewałem się tego... Morelino też był tego zdania. Można mieć za ok. 180 zł. ale to i tak dość drogo. wziąłbym kilka ale stać mnie na góra dwie w porywach, a i nie wiem czy na pewno (podobno koleś z Niemiec kupił flache dla mnie, ale ostatnio nie można Mu ufać ;). 6 do 7. wino4381#13116
peyotl (2009-12-08) Ocena: 7 Znakomity nos, pluszowy (choć początkowo dziwna nuta pieczeniowa). Dzikość ust, świetny owoc, zadziorne i pikantne, soczyste i wyraziste. Kręcą mnie takie klimaty, już jest świetne, a jak się jeszcze dogada do końca samo ze sobą... PS. Kleju nie (wy)wąchałem. Chętnie dałbym mu złoto. A Bristol jaki jest każdy widzi. wino4381#13144
star (2018-09-27) Mario o Montalcino (pralinka) wino4381#529907