mdcc (2009-08-17) Ocena: 4 Po serii przyjemnych, słodkawych, lekko musujących win dla ludzi(Feniks, Pinot R i G) tym razem kwasior rodem z tekstu Marka Bienczyka o winach mocnooctowych. Nie wiem co sie stalo, nie wiem o co chodzi... wiem, ze to chyba najgorszy riesling od tego producenta jaki piłem. Oczywiście nie chodzi o kwas bo ja wolę wina kwaśne niż słodkawe. Problem w tym, ze poza kwasem nie znalazłem w tym winie nic. Bez owocu, bez typowego rieslingowego tluszczyku... o skałach czy paliwach nie wspominając... woda z kwaskiem cytrynowym. Czy ktoś mógłby mi to objaśnić? Żal mi jak cholera bo słysząc wcześniej, że wino jest kwaśne pomyślałem: no, nareszcie coś dla mnie a nie dla koleżanek z pracy... pozostaje wierzyć, że to wypadek przy pracy albo czekać na wyznania autora pt. co chciałem tym winem powiedzieć... @Vinarius
sstar&let (2010-01-14) Polskie wino do pierogów. Z gali MW, dzięki Pulsowi Biznesu:
wino7391#14333
deo (2010-01-14) Franz nieźle po polsku mówi :-)
wino7391#14334
sstar&let (2010-02-21) Ocena: 5 Kochana, znienawidzona, ulubiona, pożądana i... Tyle z obrazka na etykiecie. A wino spróbowane po raz kolejny w ramach przygotowań do czatu (teraz to już dumny medalista więc dużo lepiej smakuje) to łąka i sad w jednym. Wiem, że gdy lodowiec wraca (copyright Sławek Chrzczonowicz; złota zaczerpnięta z czatu) to abstrakcja no ale zima nie trwa wiecznie. Właśnie golonka z indyka na parze dochodzi... z tym kwaśnym Rieslingiem (cieplejszy lepiej smakuje, choć alkohol trochę wtedy jednak razi) będzie bal. Z marynowanym śledziem też nieźle. @Dobrewino/Vinares
wino7391#15235
sstar&let (2010-02-26) Jest i medal! Ważny dla ruskich generałów i niedoświadczonych winomaniaków. Mi też się medale podobają:) Wypełniają pustkę na butelce;) wino7391#15340
honey (2010-02-28) W sklepie pod blokiem mam za 36. Brać czy jak?:) wino7391#15414
sstar (2010-09-03) Wg niektórych to taka herbata z cytryną. A Orvieto można za 9,90 kupić, wybór należy do Was;) wino7391#20283
ggreg (2011-03-29) Ocena: 4 Nos prosty: siarkowana woda mineralna, jabłka. Lekkie, proste, surowe, dominuje ostra kwasowość, siarkowana woda mineralna, krótkie. Słabo, nawet z jedzeniem. 25 zł dałem. @Jedynka Rzeszów
wino7391#27499
star (2011-03-29) Dobra cena! Rekordowo niska jak na to wino w RP? W tej Jedynce w Rzeszowie to jakiś winny raj macie;) wino7391#27501
marwin (2011-03-30) Kto był wtedy winmejkerem ? Czyżby Nasz Człowiek W Napa ? wino7391#27512
snsk (2012-11-25) Ocena: 6 A ja poczekałem z tym winem 4 lata i gdybym teraz go spróbował w ciemno, w życiu nie odgadłbym w nim polskiego rieslinga ze słabego rocznika. Kwasowość wciąż trzyma je mocno, ale już nie wystaje tak bardzo. Pachnie za to naprawdę świetnie, rasowo. Paradoksalnie okazuje się, że ten riesling zakrojony jest na długie starzenie. Żałuję, że już teraz go otworzyłem, a jeszcze bardziej, że nie mam go więcej. Za 2-3 lata, a nawet za 6 to będzie kapitalne wino. Kto ma w piwnicy, polecam czekać, choć już teraz zawodu nie będzie :). 6+ wino7391#45515
star (2012-11-25) Deo zawsze apelował, aby poczekać z pięć lat na picie Rieslingów, nie wiedzieliśmy wtedy, że także polskich (pralinka) jak tego! wino7391#45516
star (2023-09-25) Ocena: 5 Kwas na orzechową nutę i bursztynową barwę. wino7391#532464
star (2023-09-25) Ocena: 5 Kwas na orzechową nutę i bursztynową barwę. wino7391#532465
star (2023-09-26) Ocena: 4 Korek się rozleciał. Utlenienie wyraźne ale jakby zmiękczyło tego kwasiorka. wino7391#532466