Carlo Rossi Gallo 2008 California AVA USA Cena: 22 Alk: 11,50% Kolor: r Nr 8434 www
Legenda (ocena):
8 - wybitnie, prawdziwe arcydzieło
7 - bardzo dobre, wino z dużą klasą
6 - dobre, interesujące
5 - całkiem niezłe, przyzwoite
4 - słabe
Brak gwiazdki
3 - omijać z daleka, wino z wyraźnymi wadami
magdalena (2009-10-26) Ocena: 5 Kolejny wieczór popijam Carlo Rossi Rose... kalifornijskie, różowe, półwytrawne, lekkie o orzeźwiającym smaku, cena od ok 19 pln do 24 pln - dobre,
@Bols
bacchus (2009-10-26) Z koncentratu ;D wino8434#11168
sstar&let (2009-10-26) Ale ten koncentrat to nie jest przecież pomidorowy, inny kolor by był;-) A skąd wiesz? wino8434#11171
bacchus (2009-10-26) Ciekawe jest to, że nigdzie nie można znaleźć wzmianki odnośnie tego z czego jest ten produkt... To raczej nie świadczy dobrze o tym produkcie. Z koncentratem zażartowałem, ale może być to prawda. wino8434#11173
sstar&let (2009-10-26) To przynajmniej to wiadomo z czego. wino8434#11175
bacchus (2009-10-26) No właśnie, byłem też na tej stronie ;)
To nawet na pasztetach piszą jaki jest skład i się tego nie wstydzą :) a na CR nie.. wino8434#11176
sstar&let (2009-10-26) U konkurencji piszą, że wieloszczepowe, ale odmian nie podają;-) Nawiasem mówiąc, to z czego robią Carlo Rossi to z pewnością temat o którym warto rozmawiać;-) A nie jakiś postbetamodernizm:-) wino8434#11182
sstar&let (2009-10-26) A MikPaw tak je postrzega... wino8434#11193
star (2012-03-22) Ocena: 4 Spróbowałem, na wernisażu, lało się strumieniami to spróbowałem, ale sobie nie dolałem:-) Dobra okazja aby obalać mity i butelki przy okazji. Cóż rzec o tej flaszce? Rozumiem, że solidna dawka słodyczy ma swoich amatorów. Siostrze by pewno smakowało. O świeżości, którą chlubią się na etykiecie można zapomnieć:-( Refreshing? Really? Chciałoby się zapytać. NIski alkohol, a spory cukier, może i resztkowy;-) Opasłe, zmęczone, może i za stare. Lepi się. Nie iskrzy, nie flirtuje z podniebieniem, jak to kiedyś określił Morellino:-) Słabo. Kwasu też brak jak wytchnienia. Może do jakiejś azjatyckiej kuchni? Z czego to robią? Zinfandel? Koncentrat? Ewidentnych wad się nie doszukałem, ale mimo, że zawsze gotów jestem do eksperymentów, to wino mi po prostu nie smakowało. Dystrybutorem jest CEDC International z Oborników Wielkopolskich, nigdy tam nie byłem, a myślałem, że Bols? Zamiast picia tego wina polecam raczej odwiedzenie strony Barbary Jasiulis Gołdyn, różne takie tam impresje;-) @CEDC International
wino8434#39487
star (2012-11-01) Ocena: 5 Tym razem popitko wyśmienite. Trendy i jazzy, słodkie i odświeżające, bo kwaskowe. Soczek, choć bez charakteru. wino8434#45140
star (2013-01-03) Gosia tak pisze o różowym Carlo Rossi na FB:
Dostałam coś, co uważam za półprodukt, coś, co na samą myśl wywołuje we mnie drgawki, coś niepijalnego, entliczek-pentliczek- a potem śmietniczek....
w niektórych miejscach na świecie uważane za obrazę, gdy otrzyma się w prezencie...
... ohyda!... kiedyś zastanawiałam się nad "fenomenem" wysokiej sprzedaży tego ścierwa i doszłam do wniosku, że to NAZWA! ktoś, kto nie wie jakie wino kupić- kupuje "to" ze względu na "brzmienie".... i daje w prezencie myśląc,że to dar nadzwyczajny.... wino8434#46135
mkonwicki (2013-01-03) Co za emocje :) "Ścierwo"... suuuper :) wino8434#46137
temi (2013-01-03) Pewnie chodzi o to samo w winie, co Cerretalto zwykł określać terminem "mięsko" ;-) wino8434#46145