mikpaw (2009-11-21) Ocena: 5 Beaujolais Noveau może smakować całkiem dobrze, byle nie w trzeci czwartek listopada ;) Tym razem typowo, czyli moc bananowa. W aromatach i w smaku. To pasowałoby do brazylijskiej plaży pełnej bananowców, o ile one tam rosną, czyli sprawdziłoby się nam raczej w ostatni czwartek ;) Cóż jeszcze, alkoholu zbytnio nie czuć, trochę kwasowości i chyba całkowity brak tanin. Miłe urozmaicenie sobotniego leniwego popołudnia po filmie "Rewers" (niezłe, polecam!) Na pewno lepsze od "Jurka Wołowiny" :) @Centrum Wina/Restauracja na wrocławskim Rynku
mikpaw (2009-11-21) A sama etykieta wygląda mniej więcej tak ;) wino8547#12451
sstar&let (2009-11-22) Ocena: 6 Zawrotne, wibrujące aromaty kandyzowanych owoców, cukierków owocowych o smaku wiśni i malin. Do tego nieco zieloności jakby całe kiście winorośli fermentowały sobie wesoło. Zresztą kto ich tam wie, owoce całe to i szypułki mogli powrzucać:) Może też subtelna nuta tataraku, wanilia i na pewno słodyczy sporo. Smakuje zupełnie inaczej: raczej ziemiście, z drobnym garbnikiem i delikatną kwasowością. Do jedzenia jak najbardziej. Lekkie, zwiewne i koronkowe. Dla mnie bomba. Bombą, ale atomową wydało się też Petit Mas z Pares Balta. Koszmar z doliny wiązów;) @Centrum Wina/Wine House/Oregano
wino8547#12510
sstar&let (2009-11-22) A że lepsze od Jurkowego to jak amen w pacierzu. Poczucie formy, klasa i elegancja, przy tamtym nuworyszu. wino8547#12511